Rakvere sõjapõgenike vastuvõtupunkt lõpetab töö

BNS
Copy
Sõjapõgenike vastuvõtupunkt Pärnus. Foto on illustratiivne.
Sõjapõgenike vastuvõtupunkt Pärnus. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Rakveres asuv Ukraina sõjapõgenike vastuvõtupunkt lõpetab teisipäevast töö ja saabuvad põgenikud suunatakse Pärnu või Tartu vastuvõtupunktidesse, kust nad vajadusel viiakse majutuskohta.

Ühendstaabi sotsiaalkaitse grupi juht Jako Salla sõnas, et kuna sõjapõgenikud saabuvad valdavalt kas Ikla või Valga piiripunkti kaudu, on mõistlik, et esmased menetlustoimingud, sealhulgas tervisekontroll ja isikukoodi või ajutise kaitse taotlemine, korraldatakse piiripunktile lähimas – kas Pärnu või Tartu – vastuvõtupunktides, teatas sotsiaalkindlustusameti pressiesindaja.

«Hetkel oleme teadlikult otsustanud inimesi Tallinna majutuskohtadesse mitte suunata, seega jõuavad pealinna valdavalt need inimesed, kellel on ees ootamas sugulased või tuttavad, kelle juures viibida. Seda seetõttu, et Tallinn on seni vastu võtnud kõige enam sõjapõgenikke ning on mõistlik inimesi üle Eesti paremini hajutada,» rääkis Salla.

«Kui inimesed vajavad riigipoolset majutust, siis suunatakse nad edaspidi Pärnu või Tartu vastuvõtupunktist edasi majutuskohta. Transpordi vastuvõtupunktist majutuskohta  korraldab riik,» kinnitas Salla.

Need inimesed, kes on juba Eestisse saabunud, aga pole jõudnud endale näiteks taotleda isikukoodi või vajadusel ajutist kaitset, saavad seda teha lähimas politsei- ja piirivalveameti teenindussaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles