Nõmme otsib tunnuslauset

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Ove Sander, Lauri Paeveer ja Leho Lõhmus Nõmme lippe heiskamas.
Ove Sander, Lauri Paeveer ja Leho Lõhmus Nõmme lippe heiskamas. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Tänasel Nõmme lipu ja vapi 84. aastapäeva tähistamisel kuulutati välja Nõmme linnaosa tunnuslause konkurss, kuhu võivad oma ettepanekuid esitada kõik Nõmme elanikud.

«Nõmmel on tugev kogukond. Oma lipu ja vapi kõrval aga puudub tunnuslause, mis võiks olla osa meie sümboolikast ja kajastuda ka Nõmme linnaosa kodulehel,» ütles Nõmme linnaosavanem Lauri Paeveer, kelle sõnul külastab Nõmme veebilehte iga kuu pea 5000 huvilist.

Ajaloolane Leho Lõhmus meenutas lipu ja vapi idee sündimise lugu 1938. aastal ning julgustas Nõmme sümboolikat veel rohkem kasutama kui seda seni on tehtud. «Pidupäevadel võiks meie lipp või vimpel lehvida iga nõmmelase koduõues,» soovitas Lõhmus.

Hommikuse lipuheiskamise võttis kokku Rahu koguduse õpetaja Ove Sander, kes innustas Nõmme elanikke tunnuslausele kaasa mõtlema ja tegutsema.

Tunnuslause otsimist alustati linnaosavalitsuse siseselt juba veebruaris. Mõtete seast käis läbi peamiselt kolm teemat. Kas siduda tunnuslause Nõmme rajaja Nikolai von Glehni tänaseks pronksi valatud sõnadele «Seie saagu lenn»? Läheneda mändidele ja rohelusele, mida on kujutatud ka Nõmme vapil? Või peaks tunnuslause kirjeldama hoopis turvalist ja keskkonnasõbralikku linnaosa?

Näited: Nõmme - linn linnas, Nõmme - linn pealinnas, Nõmme - linn mändide all, "Nõmme - metsalinn, Nõmme - seest suurem kui väljast, Nõmme - turvaline kodulinn.

Nõmme tunnuslause ettepanekuid saab edastada 15. aprillini e-maili teel nomme@tallinnlv.ee, posti teel Nõmme LOV, Valdeku 13, Tallinn või Nõmme linnaosa valitsuse Facebooki lehel.

22. aprillil valib zürii välja Nõmme tunnuslause. Kõikide osalejate vahel loositakse välja kolm auhinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles