Tasuta nädalal toodi jäätmejaamadesse kümnekordne kogus suurjäätmeid

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Jäätmejaam.
Jäätmejaam. Foto: Margus Ansu

Esmakordse suurjäätmete tasuta ära andmise nädala käigus toodi Tallinna jäätmejaamadesse kümme korda rohkem suurjäätmeid kui tavapärasel märtsikuu nädalal.

Kokku toodi jäätmejaamadesse nädalaga koguseliselt 1472 kuupmeetrit suurjäätmeid, nädal varem 125 kuupmeetrit. «Kohale toodud jäätmete hulk näitab, et linlastel oli suur huvi esimese suurjäätmete tasuta ära andmise kampaania vastu. Sel aastal on samasugune kampaania kavas kord kvartalis,» ütles abilinnapea Joosep Vimm. «Iga selline meede vähendab prügi metsa all, mis on juba väga positiivne. Selle kõrval avame jäätmejaamades järgemööda ringmajasid, mille eesmärgiks on suunata ringlusesse kasutuskõlblikud või parandamist vajavad asjad, mis jõuavad jäätmejaamadesse,» lisas ta.

Kokku tõid linlased jäätmejaamadesse suurjäätmeid nädalaga 1123 korral, samas kui nädal varem tehti seda 205 korral. Kõige rohkem külastati Rahumäe jäätmejaama, kuid koguseliselt toodi suurjäätmeid kõige rohkem Pääsküla jäätmejaama. Suurjäätmete hulka kuuluvad näiteks mööbliesemed, madratsid, jalgrattad ja lapsevankrid.

Suurjäätmeid saab ära anda ka korraldatud jäätmeveo raames. Suurjäätmete vedu saab tellida enda piirkonda teenindava jäätmeveo ettevõtte kaudu ning tasu tuleb maksta vastavalt hinnakirjale. Jäätmevedaja on kohustatud suurjäätmed ära vedama hiljemalt kolme ööpäeva jooksul alates jäätmevaldaja esitatud tellimusest. Lisainfo: https://www.tallinn.ee/Korraldatud-jaatmevedu

Kui jääb üle heas korras mööblit või toimivat tehnikat, siis saab täiesti tasuta järele kutsuda Uuskasutuskeskuse kaubiku, kirjutades e-posti aadressil kaubik@uuskasutus.ee.

Kasutuskõlblikku mööblit saab ka jäätmejaamadesse tasuta üle anda. Katkise mööbli eest tuleb jäätmejaamas tasuda vastavalt hinnakirjale. Jäätmejaamad asuvad Pääskülas (Raba 40, suletud neljapäeval), Rahumäel (Rahumäe tee 5a. suletud reedel), Pärnamäel (Pärnamäe tee 36/Ristaia tee 8, suletud reedel) ja Paljassaares (Paljassaare põik 5, suletud teisipäeval). Jäätmejaamad on avatud tööpäeviti kell 14–19 ning nädalavahetusel kell 10–15. Lisainfo: https://jaatmejaam.ee/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles