FOTO Kaitseinvesteeringute keskus annab põgenike käsutusse üle saja korteri

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Korter, kuhu majutati Ukraina sõjapõgenikke.
Korter, kuhu majutati Ukraina sõjapõgenikke. Foto: RKIK

Kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) annab sadadele Ukraina sõjapõgenikele elamiseks sobiva pinna. 

RKIK kohandab vajadustele vastavaks oma Tallinna kinnisvara, et esimesed Ukraina sõjapõgenikud saaksid juba sel nädalal sinna sisse kolida.

Esimeses etapis antakse sõjapõgenike käsutusse 44 korterit. Varem tegevväelaste majutamiseks mõeldud hoones on koostöös sotsiaalkindlustusametiga valmis seatud 116 voodikohta.

«Oleme toetanud Ukrainat sõjaliste vahenditega ning nüüd toetame Ukrainast tulnud sõjapõgenikke ka Eestimaal, andes 110 korterit nende majutamiseks,» lausus kaitseminister Kalle Laanet (RE). «Need inimesed on pidanud lahkuma oma kodumaalt sõja tõttu ning püüame luua võimalikult head tingimused, et põgenikel oleks peavari, kuniks nad seda vajavad.»

Tühjalt seisnud korterid on juba varustatud uute madratsite, tekkide, patjade ja voodipesuga. «Soetasime ka suure koguse esmatarbekaupu – alates tualettpaberist ja lõpetades hambapastaga. Selle nädala lõpus jõuab kohale ka kodutehnika – kõik korterid saavad varustatud külmkapi, pesumasina ja elektripliidiga,» kirjeldas RKIKi Põhja taristuportfelli haldusjuhi Siim Pilv.

Teises järgus saavad Ukraina põgenikud enda kasutusse 66 korterit, kus on kokku 160 magamiskohta. Töö nende korterite valmisseadmiseks käib.

Pilv märkis, et RKIK on panustanud korterite esmasesse valmisseadmisesse mitukümmend tuhat eurot ning plaanis on kasutada ka Eesti elanike annetatud esemeid.

RKIKi kommunikatsioonijuht Maria Tiidus selgitas Postimehele, et keskus ei üüri pindasid sõjapõgenikele välja, vaid annab need tähtaegsesse kasutusse. «Esimene kokkulepe on üheks aastaks, seda saame vajadusel pikendada. Esitame kommunaalteenuste eest arve kord kuus otse sotsiaalministeeriumile või sotsiaalkindlustusametile (see pole veel otsustatud), kes aitab eluasemena kasutuses oleva kinnisvara täiendava kulu meile hüvitada,» selgitas Tiidus. 

Eestisse on tänaseks saabunud 33 259 Ukraina sõjapõgenikku, kellest 8651 on läinud siit edasi teistesse riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles