Soojuspumpade meka AIT-Nord: meilt pahurat torumeest ei leia!

Copy
Foto: AIT-Nord OÜ

Hea küttesüsteem on ju tore küll, aga soojuspumbapõhiste küttelahenduste projekteerimise, paigalduse ning hooldusega tegeleva AIT-Nord OÜ eesmärk on luua alati parim võimalik lahendus. Enam kui 15-aastane ajalugu ja rohkem kui 4000 paigaldatud soojuspumpa teevad ettevõtte meeskonnast tõelised oma ala eksperdid.

„Soovime luua pikaajalist väärtust, sest tunneme, et ainult nii on meie tegevusel mõtet. Meie tiimi eesmärk on luua ideaalset sisekliimat. Seejuures on oluline, et inimesed ise naudivad oma tööd ning suudavad ka kõige keerulisemal hetkel jääda professionaalseks, sõbralikuks ja humoorikaks,” ütleb üle maailmatuntud Alpha innoteci kaubamärki esindava AIT-Nord OÜ juhataja Rasmus Leibur.

Ta lisab, et AIT-Nordis tehakse kõike ausalt, isegi kui asjad mõnes muus osas kohe ei õnnestu. „Teine märksõna on kindlasti huumor – heast naljast ei ütle siin majas keegi ära. Meie töötajate klaas on alati pooltäis ning see tähendab, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Naudime üllatusi ja väljakutseid!”

AIT-Nord tiimi jaoks on tähtis ka põhimõte: tee teistele seda, mida soovid, et ka sulle tehtaks. Ehk oma tööd tehakse alati nii, nagu lahendataks kütteprobleemi iseendale ja oma perele.

Alpha innoteci soojuspumba eelistest räägib AIT-Nordi juhataja Rasmus Leibur.

Õigesti valitud ning paigaldatud maasoojus- ja õhk-vesisoojuspumbad säästavad raha ja loodust

AIT-Nord pakub soojuspumpasid nii eramajadele kui ka suurematele ehitistele. Teeme igast kodust sõna otseses mõttes 21. sajandi kindluse, pakkudes kõige laiemat valikut kaasaegseid soojuspumpasid. Soovite õhk-vesi lahendust või maasoojuspumpa, eelistad horisontaalset maakontuuri vertikaalsele puuraugule? Ei tea, mida tahta või eelistada? Unustage stress, meie teeme kõik ära – projekteerime, ehitame ja hooldame küttesüsteeme üle Eesti!

Õhk-vesi soojuspump kasutab ära ümbritsevast õhust sisalduvat soojusenergiat hoone kütmiseks, jahutamiseks ning tarbevee soojendamiseks. Talvel küttes ning suvel jahutades tagavad Alpha innotec soojuspumbad täpselt soovitud sisekliima. Tegemist on ökonoomse ja loodussõbraliku lahendusega.

Foto: AIT-Nord OÜ

Maasoojuspump on keskkonnasõbralik kütteseade, mis kasutab ära maapinda salvestunud puhast soojusenergiat. Päikeseenergia talletub suveperioodi jooksul maasse ning maasoojuspumba abil saab seda kütteperioodi saabudes hoone kütmiseks kasutada. Ühe tarbitud kWh kohta suudab maasoojuspump toota kuni 5 kWh soojusenergiat ehk maasoojuspump võib majapidamise küttekulusid vähendada lausa kuni 80%. See on kasulik rahakotile ja teene meie planeedile.

Alpha innotecil on erinevaid lahendusi vastavalt vajadusele – olgu tegemist maasoojuspumba või sisetingimustes õhk-vesi soojuspump. Lähemalt selgitab AIT-Nordi müügiinsener Rain Laanemets.

Lisaks suurele kasutegurile on näiteks õhk-vesi soojuspumba paigaldus väga kiire. Sõltudes objekti iseärasustest võtavad näiteks eramajade lahendused reeglina mitte rohkem kui 2-3 tööpäeva. Lisaks on kõikidel Alpha innotec soojuspumpadel internetist juhtimis- ja jälgimisfunksioon standard-varustuses.

Väga oluline on ka soojuspumba hooldamine. Mille jaoks see on kasulik ja millal seda tegema peaks, räägib AIT-Nordi müügiassistent Relika Viilas.

Soovid minna soojuspumpade teemaga süvitsi? AIT-Nord meeskond pani kokku oma pikaaegsed teadmised ja kogemused ning koondas kogu selle väärtusliku info üheks mõnusaks e-raamatuks. See raamat räägib 15 minutiga kogu tõe soojuspumpadest ja aitab õige soojuspumba leidmisel. Lisab tasub pilk peale visata blogile, kust saab vastused nii enamlevinud müütidele soojuspumpade kohta kui ka infot näiteks väikeelamute rekonstrueerimistoetuse kohta.

Ja selleks, et oleks veel lihtsam otsustada, miks, millal, kuidas ja millist soojuspumpa eelistada, tasub vaadata Alpha Akadeemia lühikesi videoloenguid, kus AIT-Nord inimesed vastavad kõigile olulisematele soojuspumpasid puudutavatele küsimustele. Head vaatamist!

www.ait-nord.ee

AIT-Nord OÜ on 2007. aastal loodud erakapitalil põhinev soojusenergeetika ettevõte. Olles Saksamaa tuntud suurtootja AIT-Deutchland GmbH koostööpartner Eestis on AIT-Nordil ligipääs kogu partnerite poolt ehitatud soojuspumba süsteemide teadmistele nii teoreetilises kui ka praktilises pooles. Ettevõtte esindatavate Alpha innotec soojuspumpade näol on tegemist soojuspumpade sektoris teednäitava kaubamärgiga, mille all arendatakse pidevalt kõige efektiivsemaid ning uuemaid tehnoloogiaid. AIT-Nord on MTÜ Eesti Soojuspumba Liit liige.

Eesti Soojuspumba Liidu töödest ja tegemistest kõneleb AIT-Nordi tootejuht Raido Malõshev.

Copy
Tagasi üles