EL arutab kolmapäeval uusi sanktsioone Venemaale

Copy
Charles Michel.
Charles Michel. Foto: Olivier Hoslet/Scanpix

Euroopa Liit arutab kolmapäeval Venemaa vastu suunatud uute sanktsioonide paketti seoses olukorraga Ukrainas, vahendas väljaanne Financial Times informeeritud allikatele viidates.

Allikate sõnul võivad kavandatavad meetmed puudutada üksikisikuid, ettevõtteid ja asutusi ning Venemaa kaupade ekspordi embargot.

Nii tehakse ettepanek arutada täiendavaid piiranguid ja embargot Venemaa tarnitud energiakandjate, nagu kivisöe, nafta ja gaasi impordile ning Euroopa Liidu sadamate kasutamise keeldu Vene laevadele.

Väljaanne märgib, et energiaembargo kohtas varem mõne Euroopa suurema majanduse vastupanu, kuid samal ajal muutuvad üleskutsed kehtestada sanktsioonid Venemaa energiaekspordi vastu üha tungivamaks.

«Euroopa Liidu täiendavad sanktsioonid ja toetus Ukrainale on teel,» teatas sotsiaalmeedias ka Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel.

Michel lubas pühapäeval ühtlasi uusi sanktsioone Moskva vastu ja mõistis hukka metsikused, mida Vene väed on Ukraina pealinna Kiievi lähedal korda saatnud.

«Oleme šokeeritud jubedatest kaadritest metsikuste kohta, mida Vene armee Kiievi vabastatud piirkonnas on korda saatnud,» kirjutas Michel Twitteris.

Michel kinnitas, et Euroopa Liit aitab Ukrainal ja vabaühendustel vajalikke tõendeid koguda, et Butša veresaun jõuaks rahvusvahelise kohtu ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles