GALERII Eesti inimeste abiga jõuab otse Ukraina sõduriteni kümneid annetatud autosid (6)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ettevõtja ja aktsiooni algataja Ragnar Sass, taustal annetatud autod.
Ettevõtja ja aktsiooni algataja Ragnar Sass, taustal annetatud autod. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täna startis Ukraina suunal teine abikolonn Eesti inimeste annetatud sõidukeid, mille seas masinaid nii ettevõtetelt, eraisikutelt kui ka vallavalitsuselt. Esimesed autod on tänaseks jõudnud juba Harkivisse, Tšernihivisse ja Sumõsse. 

Aktisooni algatanud ettevõtja ja investor Ragnar Sass selgitas, et sõidukeid on Ukraina heaks annetanud ettevõtted ja eraisikud. Viimasesse kolonni panustas näiteks Tori vallavalitsus. Mõned sõidukid on Sass ostnud eraisikutelt ka ise: «Ma olen inimeste käest ise ostnud autosid, kes on siis öelnud, et nad on justnimelt Ukraina jaoks nõus müüma.» Isiklikest vahenditest on ta aktsiooni panustanud ligi 35 000 euroga. 

Esimene konvoi startis Ukrainasse märtsi lõpus, täna juba teine ning kolmas läheb Sassi sõnul kindlasti juba järgmine nädal. «Eestist läheb iga nädal umbes 20-25 autot,» sõnas ta, viidates ühtlasi ka teistele annetajatele, kes viivad autosid paarikaupa ise piiri äärde. 

«Kõik need autod lähevad eraldi pataljonidele. Me paneme sõidukitega kaasa nii palju kui me saame: meditsiinitarbeid, riideid, droone või öövaatlusseadmeid, mis on eriti oodatud,» täpsustas Sass ja lisas, et abivahendeid võib annetamiseks viia ka Lift99 kontorisse Tallinnas Telliskivis. 

Ukraina piirilt võtavad annetused vastu juba sealsed partnerid. Sass kinnitas, et sõidukid jõuavad pataljonideni ilma kolmandate vahendajateta. 

Kes soovib ka ise annetada, saab endast märku anda näiteks meili teel: ragnar@lift99.co. 

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles