Admiraliteedi basseini juures avati Sadama turg

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadama turg.
Sadama turg. Foto: Tallinna Sadam

Täna Tallinna kesklinnas Admiraliteedi basseini ääres avatud Sadama turul pakuvad seitsmel päeval nädalas kaupa nii väikepõllumehed kui ka harjumuspärased toiduainetööstused.

Sadama turu perenaise Liina Karroni sõnul on tegu turuga kõigile hea toidu sõpradele. «Meilt leiab näiteks Uus-Kongo talu hapukapsast ja Vana-Torokse talu suitsuliha, aga valik ei piirdu ainult väiketootjatega,» ütles ta. «Müüme ka harjumuspärast suurtootjate kaupa. Erinevalt tavapoest leiab meilt aga kohapeal valmistatud leiba, kvaliteetseid õlisid ja maitseaineid ning muidugi talutoitu.»

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on Sadama turg hea näide väike- ja suurtootjate koostööst. «Sadama turg näitab, et kui mahetalunik ja suurtööstus ühe katuse alla tuua, siis võidavad sellest mõlemad kauplejad, eelkõige aga ostja,» ütles Potisepp.
ASi Tallinna Sadam kommunikatsioonijuht Sven Ratassepp ütles, et Sadama turu avamine on esimene samm Admiraliteedi basseini ümbruse muutumisel uueks aktiivseks keskuseks, kus ka linlased põnevat tegevust leiavad.

«Tallinna Sadam on võtnud endale südameasjaks anda Admiraliteedi basseini ümbrusele uus hingamine, et sellesse väärtuslikku piirkonda oleks põhjust tulla ka linnaelanikel,» selgitas Ratassepp. «Juba sel aastal on meil kavas veel mitu projekti, et too kohalikele inimestele liiga kaua võõras olnud ala taas atraktiivseks muuta.»

Sadamaturg on soe siseturg, mis on avatud iga päev hommikul kella kaheksast õhtul seitsmeni Admiraliteedi basseini ääres, endises sadama C-terminalis. Linnasüdamest toob otse sadamasse Viru keskuse vastast Tallinki hotelli eest väljuv buss number 2, linnahalli trammipeatusest on turule viieminutiline jalutuskäik. Autoga tulijaid ootab turu ees tasuta parkla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles