Abilinnapea: Tallinn on parkimiskorra rikkujatest tulvil

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto teisaldamine. Foto on illustratiivne.
Auto teisaldamine. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Tallinna transpordiamet teisaldas mullu ligi 2000 valesti parkinud sõidukit rohkem kui tunamullu ja tegi valestiparkijatele trahve 3,2 miljoni krooni eest ehk üle poole miljonit krooni enam kui 2007. aastal.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on linn endiselt parkimiskorra rikkujatest tulvil, sest kunagi varem ei ole nii palju valesti pargitud sõidukeid teisaldatud ja sellises summas trahve määratud, teatas Raepress.

«See ei tähenda, et pealinnas on olukord halvemaks läinud, vaid kindel märk sellest, et meie töö on märkimisväärselt tõhustunud,» ütles Mutli.

Abilinnapea lausus, et linna võitlust valestiparkijatega aitab tõhustada ka eelmise aasta lõpus liiklusseadusesse tehtud muudatus, mis lubab edaspidi rakendada rikkujate suhtes hoiatustrahvi.

«See tähendab, et parkimiskorra rikkumise eest vastutab kas sõiduki omanik või vastutav kasutaja,» märkis ta .

2007. aastal teisaldati Tallinnas 9073 valesti pargitud sõidukit ja trahve said valestiparkijad summas 2,5 miljonit krooni. Mullu teisaldati aga 11 054 valesti parkinud sõidukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles