Kuidas kevadele tervena vastu minna?

Copy
Foto: wösel

Kevadeks oleme sageli pikast pimedast talvest ning erinevatest külmetushaigustest räsitud ning uudised maailmas toimuvast vaimsele tervisele ka just hästi ei mõju. Wösel brändi kuuluvaid tervisetooteid arendav ettevõte Öselwise OÜ annab nõu, kuidas oma tervist tugevdada, stressi vähendada, rohkem energiat saada ning kevadest rõõmu tunda.

Foto: wösel

1. Puhka piisavalt, et keha saaks taastuda

Täiskasvanud inimene vajab ööpäevas keskmiselt 7,5-8 h und. Vähene uni ning magamatus pikema aja jooksul suurendab mitmesuguseid terviseriske, sealhulgas nõrgestab immuunsust ning seetõttu on organism viirustele vastuvõtlikum. Toome välja nipid, kuidas hea uni saavutada:

  • Hea nipp on tekitada omale rutiin. Mine igal õhtul samal ajal magama ning proovi hommikul sama kell tõusta
  • Jälgi, et toas oleks piisavalt pime ja vaikne — hämar või pime tuba aitab toota unehormooni ehk melatoniini.
  • Enne magama jäämist väldi ekraane, kuna ere valgus võib anda ajule märku, et on vaja tööd teha.
  • Jälgi, et viimane söögikord oleks 2-3 tundi enne magama jäämist või veelgi varem ning vältida võiks kohvi ja tee joomist pärast kella kuute.
  • Hästi mõjub enne voodisse minemist üks mõnus lõõgastav soe vann või dušš.
  • Tuuluta enne magama minemist tuba — värske kevadine jahe õhk tagab parema une ning kiirendab uinumist.
  • Vaheta regulaarselt voodilinu, et bakterid ja seened end voodis väga mugavalt sisse ei seaks.

2. Vaata üle oma menüü

Tihti sisaldavad meie toidud rohkelt suhkrut, liigselt loomset valku ning vähe kiudaineid. Need toidud muudavad organismi nõrgaks ning viirustele vastuvõtlikuks. Igapäeva menüüs võiks olla piisavalt puu- ja köögivilju, mis sisaldavad vitamiine ja kiudaineid. Immuunsuse tugevdamiseks on oluline tarbida C-vitamiinirikkaid toite, mida leidub rohkelt näiteks tsitruselistes, marjades, köögi- ja puuviljades. Lisaks tasuks eelistada ka toiduaineid, milles on rohkelt B-grupi vitamiine. B-grupi vitamiine leidub täisteratoodetes, piimas, juustus, munas, seemnetes, pähklites, avokaados, astelpaju marjades.

Kindlasti ära unusta juurde tarvitada D-vitamiini, mis toetab normaalset immuunüsteemi talitust ning tsinki, mis on ülimalt oluline ainevahetuse ja immuunsüsteemi toetamiseks, samuti külmetuse raviks. Tsinki leidub nt tatras, kakaos, kõrvitsa- ja linaseemnetes, mustikas, mereandides, juustus, munades.

Foto: wösel

Kiire elustiil ei võimalda sageli mitmekülgselt toituda. Uus trend maailmas on külmpressitud viljadest valmistatud terviseshotid. See on kiire ja lihtne viis, kuidas kasulikke ja immuunsust tugevdavaid vitamiine tarbida. Wöseli tootevalikus on koostöös TalTechi teadlastega välja töötatud kolm terviseshotti. Shottide koostisosad on valitud selliselt, et nad maitseksid hästi, kuid samas leidub neis ka rohkelt vitamiine ning antioksüdante. Sidruni-ingveri ja vaarika-ingveri shotis on lisaks C-vitamiinirikastele viljadele lisatud ingverit. Ingver ergutab meeli ning temas sisalduval gingeroolil on antioksüdatiivsed ja antimikroobsed omadused. Astelpaju-kurkumi shotis on lisaks vitamiinirikkale ja stressitaset alandavale astelpajule ka kurkum, mis sisaldab antioksüdantiivse toimega kurkumiini ning Cayenne’i pipart, milles sisalduv piperiin suurendab kurkumiini omastatavust organismis. Pikemalt saab Wöseli shottidest lugeda tootja blogist.

3. Liigu ja veeda aega värskes õhus

Kevadel tasub nina toast õue pista. Ole aktiivne ajal, mil tunned end hästi ja tugevana. Oluline on meeles pidada, et päevas võiks vähemalt 30 minutit värskes õhus viibida: mine lähimasse metsa jalutama ja linnulaulu kuulama, kõpitse natuke aias või naudi pargis tärkavaid kevadlilli. Ka rahulik jalutuskäik mõjub tervisele hästi ning alandab stressitaset.

Foto: wösel

Jahedamal ajal on mõnus omale termosega sooja andev jook jalutuskäigule kaasa teha. Wöseli tootevalikus olev ingveri-mee-sidruni Shrubist valmistatud tee annab korraliku koguse sooja ja vitamiine. Ingveri-meetee on ju teadatuntud tervendaja. Shrubi pudelist leiab korraga ingveri ja mee kui ka C-vitamiinirikka sidruni. Samas on Shrub suurepärane karastusjook ka jaheda veega. Külmpressitud sidruni- ja ingverimahla, mee, tibakese õunasiidriäädika ja rosmariini kooslus on põhjalikult läbi mõeldud nii maitseomaduste kui ka koostise osas. Wösel Shrubid on kuumutamata, seetõttu säilivad seal head vitamiinid ja antioksüdandid. Wöseli tootevalikus on ka teisi maitseid, nendega saab tutvuda siin.

Foto: wösel

Shrub sobib suurepäraselt ka peale trenni taastavaks karastusjoogiks, andes kiirelt energiat ning kosutust. Shrub sobib hästi ka tööle kaasa võtta, kuna selle tarvitamine on tehtud võimalikult lihtsaks. Lihtsalt vala pisut Shrubi tassi põhja, kalla peale jahe või kuum vesi ja jook ongi valmis. Täpsemad retseptisoovitused leiab pudelilt või tootja kodulehelt.

Copy
Tagasi üles