Suurbritannia hinnangul ohustab Ukraina sõda toiduga kindlustatust

BNS
Copy
Vene rakett Hostomelis põllul.
Vene rakett Hostomelis põllul. Foto: Evgen Kotenko/Scanpix

Venemaa sissetung häiris oluliselt Ukraina põllumajanduslikku tootmisprotsessi, mis on oht ülemaailmsele toiduga kindlustatusele, edastas ukrainlaste uudisteportaal Unian esmaspäeval Suurbritannia kaitseministeeriumi hinnangut.

Ühendkuningriigi kaitseministeerium hindas luureandmetele viidates, et Ukraina teraviljasaak 2022. aastal on tõenäoliselt umbes 20 protsenti väiksem kui 2021. aastal. Põhjuseks on muu hulgas põllumaade pindala vähenemine pärast sissetungi.

«Ukraina on suuruselt neljas põllumajandussaaduste tootja ja eksportija maailmas. Ukrainast pärit teravilja tarnimise vähenemine toob kaasa inflatsioonisurve, mis tõstab maailma teraviljahindu. Kõrged teraviljahinnad võivad ülemaailmsetele toiduturgudele märkimisväärselt mõjuda. See võib ohustada ülemaailmset toiduga kindlustatust ja seda eriti vähemarenenud riikides,» seisis raportis.

Uniani artikli kohaselt kutsuvad Vene okupandid Ukraina lõunapiirkondades esile toidukriisi, sest röövivad vilja ja toiduaineid ning takistavad põllumeeste tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles