Kui üleminekuaastad teevad muret...

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: iStock

Üleminekuea saabudes hakkavad naised märkama muutusi oma kehas, mis võivad põhjustada vaevusi ning harjumuspärase elu ootamatult pahupidi pöörata.

Üleminekuea saabumine annab endast märku ootamatute kuumahoogude, unehäirete, öise higistamise, põhjuseta meeleolumuutuste, menstruaaltsükli häirete või seksuaalhuvi vähenemisega. Nende nähtude peamiseks põhjuseks on naissuguhormoonide taseme järk-järguline langus organismis. Enamasti algab see neljakümnendates või viiekümnendates eluaastates.

Üleminekueas naisel tuleb oma elukvaliteedi ja tervise säilitamise nimel toime tulla paljude muutustega. Üleminekuaastate vaevused võivad naiste elu häirida 10 – 15 aasta jooksul.

Östrogeenide taseme langus toob endaga kaasa ka mitmeid terviseriske. Luude hõrenemise tõttu suureneb luumurdude risk, kasvab südame-veresoonkonnahaigustesse haigestumise sagedus ning suureneb tõenäosus neurodegeneratiivsete haiguste tekkimiseks.

Üleminekuea vaevuste ravi

Üheks võimaluseks üleminekuaastate vaevuste leevendamisel on hormoonasendusravi. Paraku ei sobi see kaugeltki mitte kõikidele naistele. On palju naisi, kellele hormoonasendusravi on vastunäidustatud erinevate haiguste tõttu, aga on ka naisi, kes lihtsalt kardavad või ei soovi hormoonasendusravi. Osadel patsientidel võib hormoonasendusravi esile kutsuda ebameeldivaid kõrvalnähte.

Tõhus ja ohutu pääsetee – loodusravi.

Hea on teada, et hormoonasendusravi kõrval on olemas väga hea alternatiiv – loodusravi. Loodusravi sobib eriti patsientidele, kes kardavad või ei soovi hormoonasendusravi. Samuti on palju naisi, kellele muude haiguste tõttu ei ole hormoonasendusravi soovitatav või on see täielikult vastunäidustatud.

Loodusravi korral kompenseeritakse üleminekueas tekkinud hormoonide puudus taimedes sisalduvate looduslike naissuguhormoonidega ehk fütoöstrogeenidega. Üleminekuaastate vaevuste loodusliku leevendajana on siiani kõige enam kasutatud sojaoa tooteid, mis sisaldavad fütoöstrogeenina toimivaid isoflavoone.

Aasristik – tõhus abi üleminekuea vaevuste leevendamiseks

Viimasel ajal on sojale kui fütoöstrogeenide allikale tekkinud tugev konkurent – meile kõigile tuntud aasristik. Lääne-Euroopas leiab just aasristik üha enam kasutamist naiste üleminekuaastatel tekkinud probleemide leevendamisel. Põhjus on selles, et aasristik sisaldab kõiki neid samu hormoonaineid mida sojagi, ainult et veelgi suuremas kontsentratsioonis ning lisaks kuuluvad aasristiku koostisesse veel kaks fütoöstrogeeni, mida sojas ei leidu.

Mitmed uuringud on näidanud, et suu kaudu sisse võetuna toimivad aasristiku isoflavoonid tõhusalt hormooni asendajana menopausis naistel, kellel on madal östrogeenide tase. Sellisel moel aitab aasristik oluliselt vähendada kuumahooge, öist higistamist ning teisi menopausiga kaasnevaid ebameeldivaid nähtusid. Lisaks aitavad isoflavoonid luude hõrenemise protsessi pidurdada.

Foto: Terrapoint

Hästi aitab üleminekueaga kaasnevaid vaevusi leevendada looduslik preparaat Terrapoint Rotklee Plus, mis sisaldab nii sojaoa ja kui ka aasristiku ekstrakte (kokku 60 mg isoflavoone) ning mis on apteekides saadaval ilma retseptita.

Rotklee Plusi tuleks kasutama hakata esimeste üleminekuperioodi vaevuste ilmnemisel. Soovitame Rotklee Plusi kasutada 2-3 kuud järjest, seejärel võib teha paar kuud pausi ja jätkata taas preparaadi kasutamist.

Terrapoint Rotklee Plusi saab soodsalt osta siit.

Copy
Tagasi üles