Ühistud on hädas venemaalastest korteriomanike võlgadega

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve Uus tn 1a majas oli üsna mitu Venemaa kodanikele kuulunud korterit, mille eest omanikud võlgu jäid. Lõpuks kinkisid nad võlakorterid ühistule.
Kohtla-Järve Uus tn 1a majas oli üsna mitu Venemaa kodanikele kuulunud korterit, mille eest omanikud võlgu jäid. Lõpuks kinkisid nad võlakorterid ühistule. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Kuna Venemaalt rahaülekannete tegemine on piiratud, on Kohtla-Järve korteriühistute juhid mures, et nende majas võivad venemaalastest korteriomanike kommunaalvõlad kuhjuma hakata. Neilt raha kättesaamisega on raskusi olnud varemgi. Korteriühistu Uus 1a esimehele Tamara Abrajevale on see valus teema.

«Mõned aastad tagasi oli minu hallatavates majades kümmekond Venemaa elanikele kuulunud korterit. Enamikus ei elanud kedagi sees, tõenäoliselt osteti need selleks, et saada Schengeni viisa. Need korterid seisid tühjalt, keegi nende eest ei maksnud ja teised majaelanikud kannatasid selle tõttu väga − näiteks pidid maksma küttearveid isegi suvel, et sügisel majas kütet välja ei lülitataks.»

Praegu on olukord Abrajeva sõnul paranenud, sest ühistu läks kompromissile: andestas hooletutele korteriomanikele nende võlad, nood omakorda aga kirjutasid oma korterid ühistu nimele ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles