Harkivi pommitamise elas üle 15 Eesti Seltsi liiget

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Harkivi enim kannatanud Saltivka linnaosasse, kus elas eesti juurtega Artur, on hakanud inimesed vaikselt tagasi tulema, sest pommitamised on esialgu lõppenud. Paljud neist tulevad lihtsalt vaatama, mis on saanud nende korteritest. Postimees käis linnaosas eelmisel reedel. 
Harkivi enim kannatanud Saltivka linnaosasse, kus elas eesti juurtega Artur, on hakanud inimesed vaikselt tagasi tulema, sest pommitamised on esialgu lõppenud. Paljud neist tulevad lihtsalt vaatama, mis on saanud nende korteritest. Postimees käis linnaosas eelmisel reedel. Foto: Dmitri Kotjuh

Aitame üksteist, kuidas saame, muud variant pole – nii rääkis Postimehele Harkivi Eesti Seltsi sekretär Leena Slivtšenko.

Alates sõja esimesest päevast, 24. veebruarist Vene armee armutu pommitamise alla jäänud Harkivis kuulub Eesti Seltsi 32 inimest. Kõigil neil on Eesti juured. Tänaseks on enamik neist pommitamise tõttu linnast põgenenud. Harkivisse on jäänud Leena Slivtšenko andmetel 15 eestlaste järeltulijat. Keegi neist pole pommitamistes seni õnneks viga saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles