Miljonid kuluvad, aga naised sünnitavad ikka, kui pähe tuleb (25)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Keila muusikaõpetaja Sille Kroon ootab viiendat last, kes foto ilmumise ajaks ehk juba sündinud. Kroon tahab lapsi kasvatada üksi ja soovib, et ühiskond oleks sallivam.
Keila muusikaõpetaja Sille Kroon ootab viiendat last, kes foto ilmumise ajaks ehk juba sündinud. Kroon tahab lapsi kasvatada üksi ja soovib, et ühiskond oleks sallivam. Foto: Teele Toova

Riigikogu neli erakonda tahavad süstida senisest kaks korda rohkem raha lastetoetusse, eriti kolme ja rohkema lapsega perede toetamisse. Poliitikute eesmärk on, et rahasüsti mõjul sünniks rohkem lapsi ja et eesti rahvas ei sureks välja. Vähemalt nii sõnastab selle eelnõu algataja Jaanus Karilaid.

Teadlased ütlevad, et paljulapseliste perede toetuse järsk suurendamine soodustab kolmanda lapse sündi, kuid sündimust sellega tõusule pöörata pole võimalik. Õigupoolest võib üks väga helde toetus mõjutada vastupidises suunas, sest lööb tasakaalust välja sotsiaalsüsteemi. Eelnõu järgi oleks ühe lapse toetus 100, kahe lapse toetus 200, aga kolme lapse toetus 1000 eurot. Paljud naised tunnevad end alandatuna, kui kuulevad, et erakonnad tahavad raha eest neilt lapsi saada.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles