Slava Ukraini avas Dnipros suure lao (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
MTÜ Slava Ukraini on äsja kolinud oma Dnipro lattu.
MTÜ Slava Ukraini on äsja kolinud oma Dnipro lattu. Foto: MTÜ Slava Ukraini

Kodanikualgatus MTÜ Slava Ukraini avas Ukrainas Dnipros sel nädalavahetusel suure lao. Selle avamisega saadi hakkama ülikiirelt. Lisaks toetatakse Ukraina majandust ning hakatakse kohapeal tootma tuhandeid meditsiinilisi kanderaame ja IFAK (Individual First Aid Kit – esmaabi) kotte, millega saab aidata nii ennast kui ka tsiviilisikuid.

Dnipros viibiv MTÜ Slava Ukraini tegevjuht Johanna-Maria Lehtme (33) ütles Postimehele, et lao avamine käis väga kärmelt. Nimelt helistati oma sõpradele Dnipros, üks partner läks pinda vaatama ning saatis Lehtmele sellest video. «Siis küsiti, millal tulete. Põhimõtteliselt oli samamoodi Tallinna laoga,» rääkis Lehtme.

Nimelt ei mahtunud ta sõja alguspäevil Tallinnas oma koju abisaadetistega enam ära ning kahe tunni pärast oli tänu Rotary klubile ladu olemas. Dnipros aga uuriti, kas oleks juba vaja ladu puhtaks teha. «Ütlesime, et saadame reka nädala jooksul, sest meie Tallinna lao kokkupanek ei ole nii lihtne, siin on ikkagi 700 ruutu. Natukene meie poolt oli takistus, et pidime asjad kokku panema,» ütles Lehtme. Ta lisas: «Üks telefonikõne ja kõik.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles