Tallinn võtab Astangul ja Kakumäel hulga eramaid looduskaitse alla (8)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Astangu-Mäeküla kaitseala avalikule tutvustusele tuli nii palju inimesi, et kõik huvilised ei mahtunud saali ära. 
Astangu-Mäeküla kaitseala avalikule tutvustusele tuli nii palju inimesi, et kõik huvilised ei mahtunud saali ära. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavalitsus tahab moodustada Astangu-Mäeküla ja Kakumäe kohalikud looduskaitsealad, mis hõlmavad ka tervet hulka erakinnistuid. Sellist asja pole Eestis varem tehtud.

Siiani on Tallinnas moodustatud kolm kohalikku kaitseala: Pääsküla raba, Merimetsa roheala ja Harku mets. Kusjuures Pääsküla raba kaitseala moodustati konfliktide vältimiseks teadlikult nii, et eramaad jäid sellest välja. Praegu kavandatavad Astangu-Mäeküla ja Kakumäe kohalikud kaitsealad aga hõlmavad ka eraomandit. «Praegu on tõesti tegemist pretsedendiga, sest varasemalt ei ole moodustatud kohalikke kaitsealasid eramaadele. Näiteks Astangu-Mäeküla kaitseala on osaliselt linnamaal, osaliselt riigimaal ja osaliselt eramaadel. Kuna looduskaitseseadus ei ole nendes aspektides väga spetsiifiline, peame vaatama järk-järgult, kuidas sellega läheb,» ütles keskkonna- ja kommunaalameti looduskaitse juhtivspetsialist Meelis Uustal Postimehele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles