Tallinna Mustamäe huvikool saab neljapäeval nurgakivi

BNS
Copy
Mustamäe huvikooli uue hoone eskiis
Mustamäe huvikooli uue hoone eskiis Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna Mustamäe huvikooli uus, ligi 7,3 miljonit eurot maksev hoone saab neljapäeval nurgakivi.

Mustamäe huvikool, endine Mustamäe Laste Loomingu Maja alustas tööd 1984. aastal ning alates 1987. aastast on huvikool töötanud praeguses asukohas endises lasteaia tüüphoones. Kui algusaastatel oli huvikoolis 200 õpilast, siis nüüdseks õpib kooli 80 huviringis juba 1000 õpilast ja töötab 38 õpetajat. Kuna omal ajal lasteaia tarbeks loodud ruumiprogramm ei vastanud huvikooli vajadustele ning vana maja oli suures osas amortiseerunud, otsustati see lammutada ja rajada uus kaasaegse õpikeskkonnaga hoone, mida tänapäevane huviharidus eeldab.

Uues majas jätkavad tööd valdavalt samad ringid, kuid nende töötingimused paranevad hüppeliselt. Lisaks avaratele klassiruumidele luuakse muusikaringidele helistuudio koos salvestamise võimalusega ning kool saab moodsa õppeköögi ning ruumid tehnika- ja robootikaringide läbiviimiseks. Hoones on mitmeid ristkasutavaid ruume, näiteks saab liigendseina abil laieneda kunstiklasse. Majja on kavandatud kaasaegse lava ja lavatehnikaga aula, mis sobib nii ringitööks kui ka pidulikeks üritusteks.

Hoovi rajatakse looduse õpperada, mis kulgeb olemasoleva kõrghaljastuse vahel ning seob ühtseks tervikuks nii säilitatavad kui ka uued mänguväljakud ja eriteemalised tunnete, meelte ja lõhnade alad. Omapära lisab hoonele kindlasti osale majast paigaldatav murukatus.

Nurgakivi asetavad abilinnapea Vadim Belobrovtsev, Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats, Mustamäe huvikooli direktor Erna Podanjova ning Acto Consult OÜ ja RAMM Ehituse OÜ esindajad.

Mustamäe huvikooli uue hoone projekteerija on ühispakkuja Acto Consult OÜ/GECC LP OÜ ning projektiekspertiisi tegi Infragate Eesti AS. Maja ehitavad ühispakkujad RAMM Ehituse OÜ/Mitte & Perlebach OÜ ja omanikujärelevalvet teeb P.P. Ehitusjärelevalve. Kogu projekti maksumus on ligi 7,32 miljonit eurot. Hoone valmib järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles