Kelguõnnetuses sõbra surmanud noormees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvokelk
Salvokelk Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Harju maakohus mõistis kolmapäeval kriminaalkorras süüdi noormehe, kes kelgul istunud sõpra nööriga auto taga vedades põhjustas kaks aastat tagasi tema surma.

Kohus mõistis 22-aastase Henri süüdi surma põhjustamises ettevaatamatuses ja karistas teda 11-kuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Põhja ringkonnaprokuröri Rainer Amuri sõnul nõudis ta süüdistatavale tingimisi vangistust, kuna eeluurimisel selgus, et hukkunu oli kelgu peale läinud vabatahtlikult ning auto taga kelgutamise idee oli noorukitel sündinud ühiselt. Samuti ei soovinud Henri vangiminekut hukkunud noormehe ema.

Süüdistuse järgi juhtus traagiline õnnetus 2007. aasta 21. jaanuari pärastlõunal kella 16.40 ajal Harjumaal Anija vallas, kus toona 20-aastane Henri ning tema 18-aastane sõber Martin otsustasid auto taga kelgusõitu teha. Henri hilisemate ütluste järgi olid nad seda teinud ka varem ega osanud ohtu karta.

Raudoja-Kehra-Vikipalu tee 3. kilomeetril kaldus Audi 80 taga libisenud kelk järsus paremkurvus paremale teelt välja ning paiskus vastu betoonist elektriposti. Kelgul viibinud Martin sai üliraskelt vigastada ja suri õnnetuskohal.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb inimelu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustamist ettevaatamatusest. Peagi kvalifitseeriti süü aga ümber surma põhjustamiseks ettevaatamatusest, sest selgus, et kelgu auto taga vedamine pole liikluseeskirja rikkumine.

Põhja prefektuuri avariitalituse komissari Riho Tänaku sõnul on auto taga kelgutamine äärmiselt mõtlematu tegu, millel olid kaks aastat tagasi kahjuks väga traagilised tagajärjed.

«Noortel tuleb aru saada, et sõidutee ei ole hullamise koht,» ütles Tänak. «Kindlasti ei tohi sõiduki järele rakendada kelku, suuski ega ka muid selleks mitte ettenähtud sõiduriistu, kuna sellega seatakse suurde ohtu nii ennast kui ka teisi inimesi,» märkis Tänak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles