Hiiumaa ja Vormsi kriitilised alad said masuudist puhtaks

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Laupäevasel masuudireostuse koristamise talgutel Hiiumaal osales ligikaudu 110 vabatahtlikku, kelle töid ja tegemisi koordineeris 20 päästeameti töötajat.
Laupäevasel masuudireostuse koristamise talgutel Hiiumaal osales ligikaudu 110 vabatahtlikku, kelle töid ja tegemisi koordineeris 20 päästeameti töötajat. Foto: Kati Kukk/Hiiu Leht

Alates 19. maist tegelesid erinevad ametid ja sajad vabatahtlikud Vormsi ja Hiiumaa ulatusliku rannikureostuse puhastamisega. Reedel ja laupäeval toimunud suuremahuliste reostuskorjetööde käigus said kriitilised alad puhastatud.

Vormsi rannikule jõudis masuudireostus üle-eelmisel nädalal ning liikus sealt edasi ka Hiiumaa rannikule. Kohalike omavalitsuste ja ametkondade koostöös alustati kohe reostustõrjet, kuid saastuse ulatuse ja koristustööde keerukuse tõttu võttis eelmise nädala algul tööde juhtimise üle päästeamet. Tahke kütteõli Eesti vetesse jõudmise tekkepõhjus on veel selgumata, kuid reostatud sai 50 kilomeetrit Hiiumaa ja 21 kilomeetrit Vormsi rannikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles