Estonia vraki uurimine jääb rahapuuduse tõttu poolikuks (2)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Rene Arikas tutvustas pressikonverentsil esialgse hindamise praegust seisu ning tõdes, et kõiki planeeritud tegevusi ilma lisarahastuseta teha ei saa.
Rene Arikas tutvustas pressikonverentsil esialgse hindamise praegust seisu ning tõdes, et kõiki planeeritud tegevusi ilma lisarahastuseta teha ei saa. Foto: Konstantin Sednev

Ohutusjuurdluse keskuse (OJK) ja Estonia vrakiuuringute juht Rene Arikas sõnas pressikonverentsil, et kuna uuringute maht on märgatavalt suuremaks läinud ning hinnad on kallinenud, ei ole praeguste rahaliste vahenditega võimalik kõiki planeeritud uuringuid läbi viia. Kokku on lisaraha vaja umbes miljon eurot, kuid rahandusministri otsusega ei jõudnud lisaraha soov isegi valitsuse lauale.

Arikas meenutas, et kui algne eesmärk oli Discovery dokumentaalsarjas ilmsiks tulnud parema parda vigastuse uurimine, siis uurimise käigus on avastatud nii uusi vigastusi kui ka on avanenud ligipääs autotekile. Ta nentis, et uuringute maht on kasvanud umbes neli-viis korda ning maailmas toimuva tõttu on vahepeal uuring muutunud kallimaks. «Kõiki uuringuid, mida oleme planeerinud, ei ole me valmis lõpuni viima selle rahastusega. Nende hangete jaoks, mida oleme korraldanud ja mis on praegu töös, on meil vahendid olemas, aga edasi on vaja täiendavat rahastust,» sõnas OJK juht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles