Katri Raik: ma loodan, et narvalaste hirmud tanki suhtes tõeks ei osutu (6)

Ingrid Landeiro
, suvepraktikant
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Andres Haabu

Narva linnapea Katri Raik ütles Postimehele, et inimestel on Narva tankiga seoses kaks hirmu – et tank viiakse ära salaja ning et tank hävitatakse.

«Ma loodan, et kumbki ei vasta tõele ja et [valitsuse istungil] ei võeta vastu mingisuguseid ekstreemseid ja kiirustavaid otsuseid,» sõnas Raik.

Täna hommikul kohtusid ka Narva linnavolikogu fraktsioonide juhid, et arutada, mida monumentidega ette võtta. Raigi sõnul koostati ühine kiri peaministrile, kus paluti võimalust kohtuda valitsuse liikme või ametnikuga, kes teema eest vastutama hakkab. 

Soov on jõuda kompromissini üheskoos. «Kindlasti ei saa see olema lihtne, aga katse soovime omalt poolt teha, sest Narva on Eesti linn ja igasugune tegevus, mis viib Narvat Eestist kaugemale, ei ole julgeolekule hea.»

Nii linnapea kui ka politsei- ja piirivalveamet kinnitasid, et peale eilset ärevate inimeste kogunemist Narva tanki juures möödus öö linnas rahulikult. 

«Tõsi, ka täna hommikul seisid tanki juures kümmekond autot, kes pidasid nii-öelda valvekorda,» nentis Raik. Siiski ei ole tema hinnangul põhjust paanikaks, vaid toimunu illustreerib seda, et teema paneb inimesi muretsema.

Viimaste päevade jooksul on tulnud ka linnakodanikelt erinevaid ettepanekuid, mida võiks tanki ja ka mälestusmärkidega laiemalt peale hakata. Hetkel on üheks võimaluseks mälestusmärkide eksponeerimine Narvas koostöös Eesti sõjamuuseumiga.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles