Esimese nädalaga laekus 60 rattatoetuse taotlust

Postimees
Copy
Ühissõit Riia tänava ajutiste jalgrattaradade marsuudil. Foto on illustreeriv.
Ühissõit Riia tänava ajutiste jalgrattaradade marsuudil. Foto on illustreeriv. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tallinnas jätkub taotluste vastuvõtt «Rattaga kooli» toetuse saamiseks ning esimese nädala jooksul esitati 60 taotlust. 

«Rattaga kooli» taotluste vastuvõtt algas 1. augustil ning tänase seisuga on laekunud 60 taotlust. Neist kolm tuli tagasi lükata, kuna jalgratturi load tehti varem kui 2022. aastal, neli taotlust on täpsustamisel ning 53 taotluse põhjal makstakse toetus välja.

«Noorena kujunenud positiivsed liikumisharjumused ja oskused jäävad linlasi loodetavasti saatma kogu eluks. Rattatoetuse eesmärk on edendada jalgratturi juhilubade tegemist, et suurendada laste teadlikkust ohutust liiklemisest ning kujundada rattaga liiklemise harjumusi. Tallinn panustab rattastrateegia elluviimiseks ka aina enam jalgrattataristu arendamisse, et jalgratta valimine liikumisvahendiks oleks mugavam ja turvalisem,» ütles Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

«Rattaga kooli» toetuse abil soovitakse suurendada rattasõidu osakaalu laste liikumisviisides, edendada tervislikku eluviisi ja turvalist liikumist. Tallinna rattastrateegia 2018–2027 on seadnud sihiks, et rattasõidu osakaal jõuaks 11 protsendini kõikidest liikumisviisidest ja sealhulgas 25 protsendini kodu ja kooli vahel liikumisest.

Ühekordset kuni 100-eurost toetust on õigus saada 10–15-aastasele lapsele, kes on käimasoleva aasta jooksul teinud jalgratturi juhiloa, elab rahvastikuregistri järgi Tallinnas ja kellele on ostetud jalgratas toetuse taotlemise aastal. Täpsed toetuse saamise tingimused on leitavad Tallinna veebilehel.

Taotluse saab esitada Tallinna e-teeninduses, Tallinna haridusametis kohapeal või digiallkirjastatuna e-posti teel haridusamet@tallinnlv.ee. «Rattaga kooli» toetuse kogumahuks on 2022. aastal kavandatud 100 000 eurot.

Kooliümbruste turvalisemaks muutmiseks on Tallinna tänavuses eelarves määratud 1,5 miljonit eurot ning linn tegeleb ka uute rattaparklate rajamisega.

«Rattaga kooli» toetus aitaks kaasa ka Tallinn kui 2023. aasta Euroopa rohelise pealinna eesmärkide täideviimisele, parandades linna keskkonnasõbralikumaks muutes linlaste elukvaliteeti ja elukeskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles