Venemaa labane ja õelutsev rünnak Kaja Kallase vastu (1)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas on langenud Dmitri Medvedjevi ja Vladimir Lipajevi rünnaku alla.
Kaja Kallas on langenud Dmitri Medvedjevi ja Vladimir Lipajevi rünnaku alla. Foto: Kollaaž/Reuters/SCANPIX/Madis Veltman/Venemaa suursaatkond

Vastuseks Kaja Kallase sotsiaalmeedias öeldule, et Venemaa kodanikele ei tohiks sõja tõttu anda turismiviisasid Euroopa Liitu, reageerisid Venemaa ametiisikud labasuste ja õelate märkustega. Putini meeskonnas asenduspresidendiametit pidanud ja praegu julgeoleku nõukogu aseesimees Dmitri Medvedev säutsus üleeile Twitteris Eesti kohta: «See, et olete vabad, pole mitte teie teene, vaid meie tegevusetus.»

Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov ütles eile nende sõnade peale Kuku raadio saates «Sihik»: «Muidugi on need oma otsekoheses jõhkruses vulgaarsed ja tuletavad järjekordselt meelde seda, kuidas Moskvas mõeldakse, kui meie peale mõeldakse.» Vseviovi sõnul on selline ütlus levinud väljend Venemaa vanglažargoonis, mida sealsed miilitsad-politseinikud kasutasid kurjategijaid vabaduses kohates. Kantsler ei pidanud vajalikuks Medvedevi sõnadele ametlikult reageerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles