Politseijuht Elmar Vaher politseioperatsioonist Narvas: kõik läks väga hästi

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Kuna Narva ja Narva-Jõesuu elanikele kehtestati monumentide teisaldamise ajaks liikumispiirang, oli politseiülema sõnul oluline tegutseda võimalikult kiiresti. Pildil Narva tanki eemaldamine.
Kuna Narva ja Narva-Jõesuu elanikele kehtestati monumentide teisaldamise ajaks liikumispiirang, oli politseiülema sõnul oluline tegutseda võimalikult kiiresti. Pildil Narva tanki eemaldamine. Foto: Eero Vabamägi

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri hinnangul kulges Narva tanki teisaldamine väga hästi. «Teisipäeva õhtul käis tanki endises asukohas küll umbes 500 inimest, kellest mõned ei allunud korraldustele, nii et nad tuli kinni pidada, aga üldiselt oli kõik rahulik. Narva inimesed olid tublid!» kiitis Vaher Postimehele.

Ta nentis, et politsei sai tanki teisaldamise ettevalmistusteks piisavalt aega. «Olime valmis seda tegevust läbi viima juba nädal aega varem,» kinnitas politseijuht. Vastates küsimusele, kas politsei oli kaasatud ka valitsuse otsustusprotsessi, ütles ta, et politsei ei tegele poliitikaga – nii politsei kui ka kaitsepolitsei roll on anda valitsusele olukorrast ülevaade. «Ütlesin ka poliitikutele, et öelge aeg, öelge eesmärk, andke ajaline raam, ja seda nad ka tegid, jättes meile piisavalt aega ettevalmistusteks. Valitsus ei öelnud, kuidas teha, anti lihtsalt teada, et nüüd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles