Alžeeria põhjaosas hukkus metsatulekahjudes 26 inimest

Copy
Sotsiaalmeedias levinud kaader El Tafi linnast.
Sotsiaalmeedias levinud kaader El Tafi linnast. Foto: twitter

Alžeeria põhjaosas hukkus metsatulekahjudes vähemalt 26 inimest ja veel kümned said vigastada, teatasid kolmapäeva õhtul võimuesindajad ja päästeteenistused.

Varem oli teatatud vaid kahe inimese hukkumisest. Põlengud lõõmasid riigi 14 põhjapiirkonnas.

«Setifis said põlengus surma said kaks naist, kellest üks 58-aastane ema ja teine tema 31-aastane tütar,» edastati tsiviilkaitseameti päevases avalduses.

Siseminister Kamel Beldjoud kinnitas õhtul riigitelevisioonile, et Tuneesia piiri lähedal El Tarfis hukkus tulekahjudes veel 24 inimest.

Alžeeria ja Tuneesia piiri lähedal Souk Ahras nähti inimesi oma kodudest põgenemas, kuna kahjutuli levis enne tuletõrjehelikopterite saabumist. Neli inimest said Souk Ahras põletushaavu ja veel 41 inimesel oli hingamisraskusi.

Meedia teatel evakueeriti 350 kohalikku elanikku.

«Põlengud lõõmavad 14 halduspiirkonnas. Kokku on tulekahjusid 39 ja neist 16 lõõmavad Tuneesiaga piirnevas El Tarfis,» täpsustas tsiviilkaitseamet.

Telejaama Ennahari andmetel viidi umbes 100 000 elanikuga El Tarfis haiglasse umbes viiskümmend inimest. Tulekahjude tõttu on sandarmeeria piirkonnas sulgenud mitu teed.

Põlengute kustutamisele on saadetud appi helikopterid.

Beldjoudi sõnul on hangitud Venemaa kustutuslennuk, kuid selgus, et see on rikkis ja selle saab uuesti tööle alles laupäeval.

Tulekahjud on taasavanud arutelu selle üle, et riigis pole piisavalt kustutuslennukeid. Internetiväljaande Mena Defense andmetel tühistasid Alžeeria võimud lepingu Hispaania ettevõttega seitsme kustutuslennuki tarnimiseks pärast Alžiiri diplomaatilist konflikti Madridiga selle aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles