VIDEO Irene Käosaar: nooremad Narva linnavolinikud siiski oskavad eesti keelt (1)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Narva riigigümnaasiumi juht Irene Käosaar ütles Postimehe otsesaates, et nooremad Narva volikogu liikmed siiski oskavad eesti keelt, kuid volikogus kasutatakse siiski vene keelt.

Käosaar rääkis, et võimalused eesti keele õppimiseks on Narvas olemas. «Seda võin ma küll kinnitada, et riik on viimastel aastatel panustanud täiskasvanute keeleõppesse väga palju. Me avasime 2019. aastal ju eesti keele majad Narvas ja Tallinnas. Meil on Narvas suurepärased ruumid, meil on suurepärased õpetajad – nii et võimalused on olemas.» Ta selgitas, et seoses Ukraina põgenike tulekuga on võimaluste arv veelgi suurenenud.

«Kui vaadata linnavolinikke, siis kahjuks on nendest väga paljud sellises vanuses ja siiamaani elanud ja õppinud ka selles keskkonnas, kus keegi ei ole nõudnudki eesti keele oskust ning neil ei ole tekkinud mitte mingisugust motivatsiooni selle õppimiseks,» lausus Käosaar, lisades, et tegelikult räägivad nooremad volikogu liikmed Narvas ka eesti keelt.

Ta täpsustas, et istungid toimuvad siiski vene keeles, sest kui pooled või natuke rohkem kui pooled inimestest mitte midagi aru ei saa, muutub ühel hetkel kogu istung tsirkuseks ja tekib küsimus, et mida siis volikogu peaks tegema: kas ta peaks rääkima sisuliselt mingitest teemadest või korraldama keelekursusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles