Kas riik laseb kaevanduse arendajal Paasi küla rahva huvidest üle sõita? (2)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Arutelu Paasi külla kavandatava lubjakivikarjääri teemal läks Haljala rahvamajas kohati üsna tuliseks. 
Arutelu Paasi külla kavandatava lubjakivikarjääri teemal läks Haljala rahvamajas kohati üsna tuliseks. Foto: Margus Martin

Õhk Lahemaa looduskaitseala servale Paasi külla kavandatava lubjakivikarjääri keskkonnamõjude hindamise projekti kohal on pingetest paks. Haljalas toimunud avalikul arutelul grillis kohalik rahvas arendajat ja projekti tutvustanud juhteksperti esialgu plaanitud kahe tunni asemel neli ja pool tundi.

Üleeile hilisõhtusse veninud koosoleku alguses kulus umbes pool tundi sellele, et selgitada, miks juhtekspert ei nõustu muutma päevakorda ja lisama sinna ühe punktina just rahva saadetud küsimustele vastamist. Tagatipuks hoopis vaigistati konkreetse ettepaneku tegija mikrofon. Inimene osales koosolekul veebi vahendusel.

Arutelu modereerinud Siim Roode põhjendas, et koosoleku ajaraamiks on arvestatud kaks tundi, ning sai rahvalt pahandada, et talitab nii, nagu talle selle töö usaldanud arendaja soovib, ehk teisisõnu erapoolikult. «Kas vastab tõele, et teid on kriminaalkorras karistatud?» jõudis üks kohalolnutest Roodet arutelu keskel tagatipuks salvata. Mees tunnistas, et fakt vastab tõele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles