FOTOD ⟩ Vene armeele 40-eurose annetuse teinud naist ootab tingimisi vanglakaristus (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Kui suve keskpaiku mõistis Harju maakohus süüdi Vene armeele droone vedanud Vladimir Šilovi, siis täna sai karistuse 46-aastane Olga Fedorova, kes toetas mehe tegevust 40-eurose ülekandega. 

«Dlja našõh rebjat» (meie poistele - toim.) kirjutas Fedorova mai lõpus tehtud pangaülekande selgituseks. Raha läks otse tänaseks vanglas viibivale 43-aastasele Šilovile, kes korjas Vkontakte suhtlusportaalis annetusi Vene armeele droonide ostmiseks. Naine ei adunud, et tehtud annetus on kuritegu. 

Küprosel elav venelanna ja tema kaitsja tegid prokuratuuriga kokkuleppe, milles viimane taotles Fedorovale viie kuu pikkust vanglakaristust, mida ei pöörata täitmisele, kui naine ei pane aasta ja 8 kuu pikkuse katseaja jooksul toime tahtlikku kuritegu. Lisaks tuleb naisel teise astme kuriteo eest täita riigikassat sundrahaga 981 euro ulatuses.

Kohtunik nentis otsust välja kuulutades, et kohtupraktika sellises küsimuses on veel võrdlemisi napp, küll aga kokku lepitud karistus süüd arvestades seaduslik ja korrektne. 

Lisaks Fedorovale on Šilovi üleskutse tulemusena kokkuleppemenetluses süüdi mõistetud veel kaks meest. 

Šilov jõudis soetada kolm drooni

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi avaldas Šilov suhtlusportaalis Vkontakte avaliku üleskutse toetada Venemaa Föderatsiooni poolt toimepandavat agressiooni droonide ostmisega ja selleks rahaliste vahendite kogumisega. Üleskutses palus mees kanda raha droonide ostmiseks tema pangakontodele, nii nagu seda Fedorova ja mitmed teised ka tegid.

Petseri veoautojuht Vladimir Šilov (43) tunnistas end Harju maakohtus süüdi, ent jäi hätta oma teo põhjendamisega.
Petseri veoautojuht Vladimir Šilov (43) tunnistas end Harju maakohtus süüdi, ent jäi hätta oma teo põhjendamisega. Foto: Madis Veltman

Üleskutse tulemusena laekunud ja isiklike vahendite arvelt soetas Šilov kolm drooni, mille püüdis Koidula piiripunkti kaudu toimetada Venemaa Föderatsiooni, kuid peeti piiripunktis kinni.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles