Ida-Virus valmistutakse ohjama massilist sisserännet (4)

Postimees
Copy
Eesti riigipiir.
Eesti riigipiir. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval algab Ida-Virumaal viis päeva vältav ühisõppus Müür, mille raames harjutavad tuhatkond PPA, Kaitseliidu, Kaitseväe, Päästeameti ja teiste ametite ning asutuste töötajat tegutsemist massilise sisserände hädaolukorras. 

Ida politseiprefektuuri teatel on õppuse ajal Ida-Virumaal, eriti aga Narva linna lähiümbruses ja Alutaguse vallas näha rohkem politseinikke ja kaitseliitlasi, kes lahendavad erinevaid ülesandeid.

Liiklust piiratakse osaliselt Narva ja Narva-Jõesuu linna ning Alutaguse valla väiksematel teedel: Narva-Jõesuu linnas Narva-Narva-Jõesuu-Hiiemetsa teel Mereküla ristmikul ja Narva-Auvere maantee 22. kilomeetril; Narva linnas Elektrijaama teel Balti SEJ väljavoolukanali silla juures ning Alutaguse vallas Jõhvi-Vasknarva maantee 37. ja 46. kilomeetri ristmikel.

Liiklejad peavad neis piirkondades arvestama võimalike liikluskorralduste muudatustega ning järgima liiklusmärke ja politseinike suuniseid. Ühtlasi palub politsei varuda liiklemiseks tavapärasest rohkem aega.

Põgenike massilise riigiületuse korral tegutsemise plaani vajalikkuse tõi esile eelmisel aastal Valgevene poolt Leedu, Läti ja Poola vastu suunatud hübriidrünnak, millega püüti inimesi suunata ebaseaduslikult piiri ületama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles