TAUST Ajukasvajaga võidelnud eestlane läbis USAs karmi väljaõppe (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
USAs väljaõppinud kaitseliitlane Renee Aluste Tallinna külje all Männikul Raku järves, kus ta õpetab sõduri oskuste kursusel veetakistuse läbimist. Seljas on tavapärane lahinguvarustus, millega sõdur liigub ülesannet täites. Käes on automaat R-20 RAHE, kaitseväe uusim relvastus. Näo maskeerimine on enda varjamiseks ülimalt tähtis. 
USAs väljaõppinud kaitseliitlane Renee Aluste Tallinna külje all Männikul Raku järves, kus ta õpetab sõduri oskuste kursusel veetakistuse läbimist. Seljas on tavapärane lahinguvarustus, millega sõdur liigub ülesannet täites. Käes on automaat R-20 RAHE, kaitseväe uusim relvastus. Näo maskeerimine on enda varjamiseks ülimalt tähtis. Foto: Tairo Lutter

Kuu aega enne seda, kui Renee Aluste pidi alustama suve hakul Ameerikas oma elu kõige karmimat katsumust, sai ta Eestis jalatrauma. Koguni nii tõsise, et ei suutnud mitu päeva kõndidagi.

Aga vaja oli joosta. Viis miili ehk veidi üle kaheksa kilomeetri vähemalt 40 minutiga. Kui seda Ameerikas kahekuise katsumuse algul ei suuda, on pikema jututa tagasi koju minek.

Seda ei saanud lubada. Aluste pidi sõitma Alabama ja Georgia osariigi piirile Fort Benningi sõjaväebaasi esindama ju ikkagi Eestit. Pisut rohkem kui kümnendi pikkuse jalaväelase kogemusega kaitseliitlasena oli ta pääsenud läbi aegade kuuenda eestlasena USAsse ranger​’ite ​raskele, 61-päevasele väljaõppele. Ranger​’id on need, kelle ülesanne on pidada vastasega vahetut võitlust – ehk seda, mida venelased Ukrainas pelgavad ja väldivad. Seega, lühidalt: ranger peab oskama korraldada varitsusi ja reide, andma vastasele hävitavaid lööke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles