Sõjapõgenikke solvanud ja ähvardanud mees jäi Eesti elamisloast ilma (12)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ukrainlannasid solvanud ja ähvardanud mees Pirita rannas.
Ukrainlannasid solvanud ja ähvardanud mees Pirita rannas. Foto: Ekraanitõmmis

Pirita rannas ukrainlasi sõimanud mehe menetlus lõpetati ning politsei- ja piirivalveamet otsustas tema pikaajalise elamisloa kehtetuks tunnistada. 

«Eelmisel nädalal tunnistas PPA juuli lõpus Pirita rannas ukrainlastega ebaviisakalt käitunud mehe pikaajalise elamisloa kehtetuks,» kinnitas piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse talituse juht Rainis Sinikas. 

Talituse juht märkis, et kõik Eestis viibivad inimesed peavad järgima seadusi ja ka käituma viisakalt kõigi siinolijatega. «Igasugune rünne, ka sõnadega, ei ole aktsepteeritav nüüd ega tulevikus,» lisas ta.

Juulis sotsiaalmeediasse jõudnud videost oli näha, kuidas õlut joov mees ukrainlannasid vene keeles verbaalselt ründab: «Te veel hakkate vene keelest aru saama, sellest saab teie jaoks armastatuim keel, olendid…» ütles ta, lisades juurde arvukalt venekeelseid roppusi. Hiljem põhjendas mees meediale, et naised olevat hoopis teda provotseerinud. 

Mehele tehti seadustamisettekirjutus, millega on tal õigus taotleda tähtajaline elamisluba 90 päeva jooksul. «Kui ta paneb tähtajalise elamisloa ajal toime uusi seaduserikkumisi, siis kaalutakse tema riigist väljasaatmist,» täpsustas Sinikas. Samuti on tal veel võimalus otsus vaidlustada. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles