Zelenskõi tegi kokkuvõtte Ukraina relvajõudude edust (2)

BNS
Copy
Ukraina sõjaväelased venelastelt äravõetud tankiga T-80 Bahmutis.
Ukraina sõjaväelased venelastelt äravõetud tankiga T-80 Bahmutis. Foto: Inna Varenytsia/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles, et selle nädala sõjaväe aruannetes hõivab suurema osa Vene okupantide käest vabanenud asulate nimekiri.

«Iga päev vähemalt kaks korda – hommikul ja õhtul – saan meie sõjaväelastelt teateid. Sel nädalal võtab aruannetes võttis suurima osa enda alla meie käimasoleva sõjalise operatsiooni raames vaenlaste käest vabastatud asulate nimekiri. Lugu Donetski oblasti Lõmani vabastamisest on saanud praegu kõige rohkem meediatähelepanu. Kuid meie sõdurite edu ei piirdu ainult Lõmaniga,» rääkis riigipea.

Rääkides sissetungijate pseudoreferendumitest, siis rõhutas Zelenskõi, et selle eest vastutavad kõik, kes on seotud Ukraina-vastase agressiooniga. President tänas samas kõiki kodumaa kaitsjaid.

«Tänan kõiki, kes need võiduhetked lähemale toovad, kes Ukraina lipu õigetesse kohtadesse Ukraina pinnal tagasi viivad. Tänan kõiki: kindralitest reameesteni, elukutselistest sõjaväelastest, luureohvitseridest, eriteenistustest vabatahtlikeni ja kõiki, kes aitavad kaitsta meie riiki,» ütles president.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles