FOTO ⟩ Peterburi-Riia bussi õnnetuses hukkus üks ja sai viga 14 inimest

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Avarii Lux Expressi bussiga Venemaal Kingissepa lähistel.
Avarii Lux Expressi bussiga Venemaal Kingissepa lähistel. Foto: пресс-служба ФКУ Упрдор «Северо-Запад»
  • Üks bussijuht suri sündmuskohal, teine viibib haiglas.
  • Buss põrkas Kingissepa rajoonis kokku veoautoga.

Venemaal Leningradi oblastis sattus esmaspäeval õnnetusse Peterburist Riiga teel olnud Lux Expressi buss, hukkus üks ja sai viga 14 inimest, teatasid kohalikud võimud.

Õnnetus juhtus Leningradi oblasti Kingissepa rajoonis Gurlevo küla lähistel, kus buss põrkas kokku veokiga. SPB Dnevnik kirjutab, et veok läks pärast kokkupõrget põlema. 

Lux Expressi teatel pakuti reisijatele võimalust sõita Riiga ümberistumisega Tallinnas. 

SPB Dnevnik kirjutab, et keskmise vigastusastmega inimesed on Kingissepa haiglas. «Neile antakse vajalikku meditsiinilist abi. Õnnetuskoha juures töötasid kolm kiirabibrigaadi ja helikopter,» kirjutas leht. 

Lux Expressi rahvusvahelise äri juht Rait Remmel selgitas, et täna kell 13.15 sattus liinibuss ca 30 kilomeetrit enne Vene-Eesti piiri Kingissepa rajoonis liiklusõnnetusse. «Buss põrkas kokku veoautoga ning esialgsetel andmetel oli õnnetuse põhjustajaks veok,» lisas Remmel. 

«Bussis oli kaks bussijuhti (Lux Expressi Läti baasist), kellest üks hukkus sündmuskohal. Teine bussijuht on vigastatud ja viibib haiglas,» lisas Remmel. 

Bussis oli 16 reisijat – 9 Läti kodanikku, 4 Venemaa kodanikku, üks Saksa ja üks Usbekistani kodanik. Reisijatest keegi raskelt vigastada ei saanud, 12 reisijat viidi tervisekontrolli.

«Lux Express avaldab kaastunnet hukkunud juhi lähedastele ja kolleegidele,» lisas Remmel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles