Tallinna transsoolist ootab Venemaale väljasaatmine: seal ähvardab teda mobilisatsioon (8)

rus.postimees.ee
Copy
Foto: Erakogu

Eestis elav Venemaa kodanik Eldar on transsooline. Ta sai ettekirjutuse Eestist võimalikult kiiresti lahkuda ja kardab nüüd, et ta mobiliseeritakse. Tema passis on kirjas, et ta on mees. Arvestades Venemaa tegelikkust, võib ta langeda vaenuohvriks ka ilma mobilisatsioonita. Miks soovib politsei- ja piirivalveamet, et ta riigist lahkuks, ja milline on tema lugu?

Tema puhul on õige termin just transsooline, paljud inimesed ajavad ikka veel segamini selliseid mõisteid nagu transsooline, transseksuaal ja transvestiit. Praegu on Eldar 23-aastane, ta sündis ja kasvas üles Venemaa linnas Brjanskis. Pärast kooli lõpetamist otsustas Eldar edasiõppimisest loobuda: ta asus tööle, et võimalikult kiiresti läbida meditsiiniline protsess (praegu nimetatakse seda tavaliselt «sooliseks üleminekuks naisest meheks» – V.L.).

Kas see on Venemaal võimalik? Eldari sõnul ei olnud see protsess lihtne: Vene Föderatsioonis on vaid üks keskus, kuhu inimesed üle kogu riigi tulevad, et saada vajalik tõend, mis lubab neil soolise ülemineku teostada. See organisatsioon, nagu Eldar ütleb, on eraõiguslik ja loomulikult tuli kõikide teenuste, uuringute ja analüüside eest palju raha välja käia.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles