Küsitlus: LNG-laeva Soome viimises peetakse vastutavaks Reformierakonda (13)

Postimees
Copy
Pakri poolsaare läänekaldal Pakrineeme sadamas ehitatakse kiirkorras haalamiskaid LNG-tankerite kinnitamiseks ning torujuhet laevadelt gaasi maale pumpamiseks.
Pakri poolsaare läänekaldal Pakrineeme sadamas ehitatakse kiirkorras haalamiskaid LNG-tankerite kinnitamiseks ning torujuhet laevadelt gaasi maale pumpamiseks. Foto: Eero Vabamägi

Äsjase küsitluse põhjal peab suurem osa Eesti vastajatest LNG-laeva Soome jäämist probleemiks. Samast küsitlusest selgub, et 58 protsendi arvates on selle eest vastutav peamiselt Reformierakond. 

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel küsis Norstat inimestelt, kui suur probleem see on, et LNG-laeva Eestisse ei tule ning keda nähakse selle eest vastutavana.

Inimestelt küsiti, kui oluline probleem on nende arvates Eesti jaoks see, et gaasi varustuskindlust tagama pidav LNG-laev jääb püsivalt Soome. 56 protsendi arvates on see väga oluline või pigem oluline probleem, 25 protsendi arvates pigem mitte oluline või üldse mitte oluline probleem ning 19 protsenti vastas, et ei oska öelda.

Veel küsiti, kes järgmistest erakondadest peamiselt vastutab selle eest, et LNG-laeva Eestisse ei tule, ning vastajatel paluti valida üks riigikogus esindatud erakondadest. Tulemused olid järgmised:

  • Reformierakond 58%
  • EKRE 16%
  • Keskerakond 11%
  • SDE 11%
  • Isamaa 4%

Instituut leidis oma kommentaaris, et küsitluse tulemused näitavad, et ehkki opositsioon on algatanud sotsiaaldemokraadist majandus- ja taristuministri umbusaldamise, siis valijaskonna seas nähakse LNG-laeva juhtumis vastutavana hoopis Reformierakonna poliitikuid. «Üllatuslikult on järgmisena mainitud EKRE-t, kes pole olnud kummaski valitsuses, mis pole LNG-laeva Eestisse toomisega tegelenud,» edastas instituut.

Norstati küsitlus korraldati 11.- 12. oktoobril veebikeskkonas 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja selles osales 998 vastajat.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles