Ajanappus ajendas Helmet kuriteokaebust esitama (5)

Copy
Mart Helme esitatud kuriteokaebus tekitas erikomisjonis pingeid.
Mart Helme esitatud kuriteokaebus tekitas erikomisjonis pingeid. Foto: Tairo Lutter

Korruptsioonivastase erikomisjoni liikmed leidsid esmaspäevasel istungil, et komisjoni esimehel Mart Helmel (EKRE) polnud õigust komisjoni nimel Keit Pentus-Rosimannuse (RE) Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks esitamise peale kuriteokaebust esitada. Isamaas tekitasid aga komisjoni kuulamised kõhklusi juurde.

Helme esitatud kuriteokaebuse järgi on põhjust kahtlustada, et Pentus-Rosimannus korraldas ja suunas kontrollikoja liikme nimetamise protsessi ettevalmistamist rahandusministeeriumis ning selle valitsusse viimist ajal, mil tal oli endal isiklik majanduslik huvi selle ametikohaga seoses. Kuriteokaebusest andis teada EKRE oma pressiteates.

Komisjoni eilsel istungil ütles komisjoni liige, sotsiaaldemokraat Eduard Odinets, et seaduse järgi on erikomisjonil õigus kutsuda välja isikuid ja küsida andmeid ning selle tulemusena on õigus pöörduda ka uurimisasutuste poole. Ent Odinetsi sõnul ei ole õige, kui komisjoni esimees kasutab seda õigust, saates pöördumise õiguskaitseorganitele ainuisikuliselt, ilma komisjoni heakskiiduta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles