FOTOD Prokuratuur loobus Mart Helme küsitlemisest Repsi kohtuasjas (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Kaitsjad kutsusid endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi (KE) kohtuasjas ütlusi andma toonase siseministri Mart Helme (EKRE), et pärida talt, kuidas üks Eesti minister oma ministriasju ajab. Prokuratuur seevastu ei esitanud Helme meenutuste järel ühtegi küsimust.

Helmet küsitledes peeti silmas prokuratuuri esitatud süüdistust: õhtusöök maksumaksja raha eest nooblis restoranis Mon Repos, sohvri liigne kasutamine ja lähedaste reisipiletite tasumine ministeeriumi arvelt. Sellele kõigele viidates päriti Helmelt, kuidas tema ministrina käitus või oleks käitunud. 

Prokuratuur Helme ütlustes tõenduslikku kaalu täna ei näinud: «Kui prokuratuuri hinnangul ei seostu tunnistaja ütlused etteheidetavate tegudega ehk nendel ei ole kriminaalasjas olulist tõendusliku tähtsust ja kaalu, siis on õigus tunnistajate küsitlemisest loobuda. Suure tõenäosusega loobume veel mõndade kaitsjate tunnistajate küsitlemisest,» selgitas riigiprokurör Denis Tšasovskih.

Helme: ministeeriumis sünnipäeva tähistamine võinuks mulle hiljem vastu vahtimist panna

«Ma lugesin Repsi loo diagonaalis üle, aga ei süvenenud. Ma tean, kuidas ajakirjandus esitab [teavet] kallutatult, teatud asjaoludele rõhku pannes, tsiteerides ainult neile kasulikke allikaid,» rääkis Helme meedias avaldatud ja uurimisele põhja andnud asjaoludest. «Mõtlesin, et see on järjekordne sopaloopimine. Aga noh, nüüd me oleme siin.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles