VÄLKVIDEO ⟩ Kai Hallik: lasteabitelefonile saabunud teave aitas isale selgitada, millised mängud ei ole sobivad

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy

Sotsiaalkindlustusameti lasteabi infoliini korraldaja Kai Halliku sõnul on just infoliin see kanal, mille kaudu saab teada anda abi vajavast lapsest. Ta tõi näite, kuidas lasteabitelefonile saabunud info aitas isale selgitada, millised mängud ei ole sobivad.

Kai Hallik kirjeldas juhtumit, kus laps jutustas rehabilitatsiooniasutuses, millised on tema õhtused rituaalid isaga ja kuidas nad müravad.

«Kui laps oli kabinetist lahkunud, siis spetsialistil ei jäänud rahu hinge, sest ta mõtles, et see, mida isa teeb ei ole küll kuritegu, aga see ei ole ka õige tegu, see läheb sotsiaalsetest normidest ikkagi välja ja ta helistas lasteabitelefonile,» rääkis Hallik lisades, et edasi  läks edasi info nii politseile kui lastekaitsele, sest oli ebaselge kui kaugele need mängud lähevad.

Hallik selgitas, et kriminaalmenetlust sellest loost ei tulnud, aga laps sai väga selgelt väljendada, et see, mis isa teeb, ei sobi talle. «Lastekaitse ja politsei vestlesid isaga ja ütlesid, milline on korrektne käitumine ja kuidas tagada, et laps tunneks ennast turvaliselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles