Zelenskõi rääkis Ukraina energiasüsteemi olukorrast

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: SERGEY DOLZHENKO/Scanpix

President Volodõmõr Zelenski sõnas pühapäevases videopöördumises rahva poole, et kokkuhoidlik elektritarbimine ja stabiliseerimispiirangud Ukrainas peavad jätkuma, edastas ukrainlaste meediakanal Unian.

"Vene terroristid jätkasid energiavõrgu tulistamist eri suundades: Tšernigovi oblastis, Harkivi oblastis, Donbassis, Dnipropetrovski oblastis, Zaporižžja oblastis ja Mõkolajivis," ütles president.

Üldiselt ei toimunud Zelenskõi sõnul viimase päeva jooksul kogu riigis hädaseiskamisi.

"Pärast nädala jooksul toimunud Venemaa lööke oli võimalik taastada tehniline energiavarustuse võimalus," sõnas president.

Ukraina välisministeerium vastas pühapäeval Vene välisministri Sergei Lavrovi avaldusele president Vladimir Putini väidetavast valmisolekust arutada Läänega Ukraina-teemalisi "realistlikke ettepanekuid", et ainus realistlik ettepanek peaks olema sõjategevuse lõpetamine ja okupatsiooniväe väljaviimine Ukraina territooriumilt väljapoole 1991. aasta piire.

"Ainus realistlik ettepanek peaks olema Venemaa viivitamatu Ukraina-vastase sõja lõpetamine ja Vene vägede väljaviimine Ukraina territooriumilt 1991. aasta piiride taha," vahendas portaal Unian Ukraina välisministeeriumi pressiesindaja Oleh Nikolenko Facebookis kirjutatud sõnu.

"See, kes tõesti tahab läbirääkimisi pidada, ei hävita riigi energiasüsteemi nii, et selle elanikkond talvel külmuks, ei tegele tsiviilisikute massilise hukkamisega, ei tulista elamupiirkondi, ei teata täiendava 300 000 sõjaväelase mobiliseerimisest, ei tõkesta teravilja tarnimist, ei esita ultimaatumeid," ütles Nikolenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles