VÄLKVIDEO Tiit Meren: heaoluriik on ka palju kurja teinud, inimesed loodavadki ainult riigile (3)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy

Sõjakirurg Tiit Mereni hinnangul on heaoluriik ka palju kurja teinud, sest inimesed loodavadki ainult riigile ja arvavad, et ise ei pea midagi tegema. 

Sõjakirurg Tiit Meren rääkis Postimehe otsesaates, et koroonakriis oli meile mitmes mõttes õpetlik. Tema sõnul tulnuks kriisi algul kohe tunnistada, et meditsiinilises mõttes ei tea me midagi  ja rääkida ausalt, et maskid on küll vajalikud, aga meil ei ole neid. Tema hinnangul oleks inimesed seda mõistnud.

«Ma jälgisin koroonakriisi algusest peale mitme eri riigi uudistekanaleid nii öelda 24/7 ja mõtlesin kogu aeg endamisi, et miks Eesti ametnikud üritasid viisakalt vastata nendele küsimustele. Olekski võinud öelda, teate, see kriis tuli nii äkki, me ei tea selle kriisi kohta midagi.»

Ta lausus, et talupojamõistus tuleks koju kutsuma, sest ka Eestis on heaoluriik teinud mõneti kurja, kuna inimesed loodavad liigselt riigi peale. «Inimesed arvavad, et küll riik hoolitseb, küll riik teeb, mina ei pea mitte midagi tegema.»

Tema hinnangul oli covid ka väga hea treening, sest see pani inimesed mõtlema ning see pani ka arstkonnad mõtlema ja mitte ainult mõtlema, vaid sai ka läbi teha, mis juhtub kui tulebki olla ülepiiriliselt tööl ja kurnatud ning stressis. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles