GRAAFIKUD Kiirabijuht: riik tõstab kiirabi kiirust valest otsast (2)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Kiirabi töötajate ametiühingu liidri Joona Sõsa sõnul saab töötaja häirekeskusele brigaadi väljasõidust teatada ka näiteks puhkeruumist, vajutades taskus oleva käsijaama nuppu – selleks ei pea üldse veel autos viibima.
Kiirabi töötajate ametiühingu liidri Joona Sõsa sõnul saab töötaja häirekeskusele brigaadi väljasõidust teatada ka näiteks puhkeruumist, vajutades taskus oleva käsijaama nuppu – selleks ei pea üldse veel autos viibima. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kiirabi vaidlustab terviseameti ettekirjutuse kiirabi väljasõitudega viivitamise eest, sest asutuse juht Raul Adlas peab neid etteheiteid ebaõiglaseks ja näeb tema vastu esitatud kaebuse taga tüli, mis tekkis end mitte vaktsineerida tahtnud töötajatega.

Juunis jõudis õiguskantsleri kantseleist terviseametisse kaebus, kus väideti, et Tallinna kiirabis oli mullu jaanuarist maini kiirabibrigaadide väljasõiduaegu käsitsi muudetud. Selle tõestuseks esitati töötajatele saadetud SMSid, millega tööandja käskis kiirabikaartidel aegu varasemaks tõsta. Ameti hinnangul nii teha ei tohi, seda enam, et asi puudutas häirekeskusesse jõudnud väljakutseid, kus inimese elu oli otseselt või hüpoteetiliselt ohus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles