Reformierakond: ühistranspordi lisaraha mingu tasuta lasteaia heaks

BNS
Copy
Mänguväljak.
Mänguväljak. Foto: Marko Saarm

Reformierakond tegi Tallinna lisaeelarvesse ettepaneku suunata osa tasuta ühistranspordile mõeldud lisarahast lasteaia kohatasu kaotamiseks.

«Tallinna linna selle aasta kolmandast lisaeelarvest pea pool ehk 16 miljonit eurot kulub niinimetatud tasuta ühistranspordi ülalpidamiseks. Seda lisaks põhieelarvega eraldatud 105 miljonile,» ütles Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Sander Andla.

«Kui iga Tallinna elanik, imikust pensionärini, maksab «tasuta» ühistranspordi eest ligi 260 eurot aastas, ei saa kuidagi väita, nagu oleks ühistransport Tallinnas alarahastatud. Küll aga ei ole linnajuhtidelt samasugust tähelepanu saanud lastega pered, kelle toimetulek on samuti praeguses energiakriisis tugevasti pihta saanud,» märkis Andla.

Ta tõi võrdluseks, et kui tasutud ühistranspordi ülalpidamine nõuab linnajuhtide hinnangul veel 16 miljonit, siis lasteaia kohatasu kaotamine novembrist detsembrini maksaks konservatiivselt hinnates kolm miljonit eurot. Peredele tähendaks see aga iga kuu 71 euro suurust kokkuhoidu.

«Sestap tegime Reformierakonna fraktsiooni poolt lisaeelarvesse ettepaneku tõsta pealinna ühistranspordisüsteemi efektiivsust ja vähendada raiskamist linnale kuuluvas transpordiettevõttes, et osa ühistranspordile mõeldud täiendavatest miljonitest saaks kasutada perede vabastamiseks lasteaia kohatasu maksmisest,» ütles Reformierakonna fraktsiooni asejuht.

«Kui keegi kavatseb väita, et niinimetatud tasuta ühistransport kukub kokku, kui vähendada sellele mõeldud summat 120 miljonilt 117 miljonile, võiks see inimene küll mõelda, kas töötab ikka õigel ametikohal. Peredele oleksid täiendavad 71 eurot aga iga kuu suureks abiks,» lisas ta.

Andla kinnitas, et lasteaia kohatasu tuleb Tallinnas kaotada jäädavalt ning vastava ettepaneku esitab Reformierakond ka pealinna järgmise aasta eelarvesse. «Pered võidaksid sellest 854 eurot aastas,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles