SEGADUS STENOGRAMMIGA Kohatuid pilte kirjeldanud Helme lauseid järeltoimetati veel kolmapäeva õhtul (11)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Madis Veltman

Kuigi osa Martin Helme (EKRE) kurikuulsast sõnavõtust kolmapäevases riigikogu infotunnis võeti hiljem riigikogu stenogrammist välja, lisati see lõpuks siiski tagasi.

Peaminister Kaja Kallasele (RE) esitatud küsimuse raames hakkas EKRE esimees Helme tsiteerima Marko Mihkelsoni vastu esitatud hagiavaldust, kus oli detailselt kirjeldatud ebasündsaid pilte Mihkelsoni kasulastest. Sarnase teo eest sattus varem tule alla ettevõtlus- ja IT-ministri Kristjan Järvani nõunik Kalle Muuli (Isamaa), kes luges pildikirjeldused ette Kuku raadio eetris.

Kaja Kallas ise tõdes, et riigikogu esimees Jüri Ratas (KE) ei tegele istungite juhtimisega. Neljapäeval valitsuse pressikonverentsil märkis ta, et kümme aastat tagasi, kui Kallas lõi riigikogu saadiku hea tava koodeksi, oli parlament sõbralik, lugupidav ja viisakas. «Eilne päev näitab, et eetikakoodeks kaikamehi ei taltsuta,» lisas Kallas ning leidis, et üks osa EKRE saadikuid kuritarvitab põhiseadust ning seda, et poliitikuid ei saa arvamusavalduste eest karistada.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles