Kultuurilise mitmekesisuse asekantslerina alustab tööd Eda Silberg

BNS
Copy
Eda Silberg
Eda Silberg Foto: Kadri Purje

Kultuuriminister Piret Hartman (SDE) nimetas riigikantselei avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjoni ettepanekul ministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsleriks Eda Silbergi, kes alustab tööd 14. novembril.

Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler korraldab lõimumise, sealhulgas kohanemise valdkonna tegevusi. Samuti on tema ülesanne Eestis elavate vähemusrahvuste ja hõimurahvaste kultuurielu arenguks vajalike tingimuste loomine ning väljaspool Eestit elavate rahvuskaaslaste kultuurielu ja -tegevuse toetamine.

Valdkonna peamiste väljakutsetena toob uus asekantsler Eda Silberg ise välja Eestisse saabunud sõjapõgenike kohanemise ning erisuguse keele- ja kultuuritaustaga elanike lõimumise toetamise.

«Oluline on hoida nende kahe töösuuna vahel tasakaalu. Kujundamist vajavad teekonnad, mis aitavad sihtrühmadel kohaneda riigi keele-, kultuuri- ja komberuumis ning selles aktiivselt osaleda,« rääkis Silberg.

Silberg töötas seni kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse osakonna juhatajana. Varem on ta töötanud Integratsiooni Sihtasutuses ja haridusprogrammide keskuses ning olnud eesti keele laagrite koordinaator. Ta on olnud Avatud Hariduse Liidu Tallinna keskuse tegevjuht ning Tartu keskuse täiskasvanute koolitaja. Silberg on õppinud Tartu Ülikoolis vene ja slaavi filoloogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles