Tsahkna: Eesti vajab õhukaitsekuplit «Kalevipoeg»

BNS
Copy
Eesti 200 juhatuse liige Margus Tsahkna
Eesti 200 juhatuse liige Margus Tsahkna Foto: Eero Vabamägi

Erakonna Eesti 200 juhatuse liikme Margus Tsahkna hinnangul sunnib Poolas toimunud traagiline intsident pöörama väga tõsist tähelepanu Eesti õhuruumi kaitsele.

«Ootan NATO otsustavat tegutsemist, et NATO liikmesriigi territooriumil ei peaks kartma terroristliku riigi rakette,» ütles endine kaitseminister Tsahkna.

Tsahkna avaldab Poola rahvale kaastunnet kahe Przewodów küla lähedal traagiliselt hukkunud inimese kaotuse puhul.

Tema hinnangul suudavad liitlased üheselt selgeks teha Poolat tabanud raketi päritolu ja kõik teised olulised intsidendi asjaolud. «Kui esialgsed hinnangud peavad paika, siis ei saa enam väita, et Vene Föderatsioon ei ole NATO riigi vastu sõjalist jõudu kasutanud,» lausus Tsahkna.

Tema sõnul näitavad esimesed diplomaatilised sammud ja Poola õhukaitse tugevdamine NATO otsustavust ning kavakindlat toimimist. Tsahkna sõnul on terroristlikus naabruskonnas elades paratamatu valmistuda halvimaks, et hoida ära ka juhuslikud vägivallaaktid. 

«Sõja järjekordne õppetund näitab, kui väga Eesti vajab õhukaitsekuplit «Kalevipoeg» ning kui tähtsad on meile liitlased, kes meile vajadusel kiiresti appi tulevad,» lausus ta. Kogu Eestit kattev mitmekihiline Kalevipoja kuppel on õhu- ja raketikaitse integreeritud süsteem, mis kaitseb elanikke ja elutähtsat taristut ning Eesti ja liitlaste vägesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles