«Toetan teid, kui sõda saab läbi»: Eesti annetajad hindavad valikuid ümber (3)

Copy
Minu Unistuste Päeva fondil on hoolimata annetajate vähenemisest olnud tegus aasta: nad on korraldanud üle saja unistuste sündmuse, millest 40 on olnud personaalsed unistuste päevad, üks neist Hele-Liisi oma.
Minu Unistuste Päeva fondil on hoolimata annetajate vähenemisest olnud tegus aasta: nad on korraldanud üle saja unistuste sündmuse, millest 40 on olnud personaalsed unistuste päevad, üks neist Hele-Liisi oma. Foto: Julika Maiste

Käesolev aasta koos inflatsioonimõjude ja koondamislainetega on pannud Eesti inimesi ja ettevõtjaid senisest hoolsamalt oma rahakotiava sulgema ja väljaminekuid ümber hindama. Ebakindlal ajal kaotavad tuntumad fondid ridamisi tähtsaid püsiannetajaid ja kui annetataksegi, siis eeskätt haigetele Eesti lastele ja Ukrainale.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu teatas möödunud nädalal sotsiaalmeedias, et viimastel kuudel on fondi püsitoetajate arv märkimisväärselt, peaaegu kolmandiku võrra langenud. Kui varem oli fondil ligi 10 500 püsiannetajat, siis ühtäkki 6700.

Fondi juhatuse liige Toivo Tänavsuu ütles, et avalikust postitusest oli palju kasu, sest nii mõnigi tunnistas, et püsiannetus oli märkamatult lõppenud, ühtlasi lisandus uusi toetajaid. «Väga raske on üldistada, miks inimesed püsiannetused lõpetanud on. Eks siin ole majanduslikud valikud, et annetamine on see, mis jääb tagaplaanile, kui on vaja maksta energia eest või täita kõhtu. Võib olla ka muid probleeme,» arutles Tänavsuu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles