OTSE POSTIMEHEST ⟩ Plaanid Nursipalus: kuni 3500 hektarit metsa maha, 80 kilomeetrit teid ja hüppelised mürapäevad (3)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Veiko-Vello Palm kommenteeris Nursipalu harjutusväljaku ohualasid.
Kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Veiko-Vello Palm kommenteeris Nursipalu harjutusväljaku ohualasid. Foto: Eero Vabamägi

Kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Veiko-Vello Palm ütles, et Nursipalu harjutusväljakul on plaanis ulatuslikult metsa maha võtta, teid ja linnak ehitada ja soovitud suurusse laienemise plaan pole mõtteist kadunud.

Kaitseminister Hanno Pevkuri (RE) nõudmisel õgvendatud harjutusala piir ei klapi raskerelvade ohualadega. Kas tuleb leppida kitsama laskeulatusega või kui ei saa leppida, teha laiem plaan. Aga sel juhul tuleks Luhametsa külast, millest Pevkur jupi välja võttis, see jupp sinna tagasi panna. Ütlesite, et Kagu-Eestis kaitseväe väljaõppe võimalused paranevad tuntavalt, kui see harjutusväli lõpuks laiendatud saab – väike vihje sellele, et võibolla see ikka soovitud suurusse suureneb?

Küsisite päris mitu küsimust ja ka vastasite ise nendele.

20 x 10 kilomeetrit oleks ideaalis selline ala, kus me suudaksime teha jalaväe- või soomuspataljoni lahinglaskmisi ja õppusi. Suurimad relvad on 120 mm miinipildujad ja 155 mm haubitsad, tankitõrjerelvad.

Sellisel kujul kaitseministri ettepanek kõiki kaitseväe vajadusi ei rahulda. Aga see suurendab tugevalt meie väljaõppevõimalusi Kagu-Eestis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles