Kohus tõmbas Astangu kaitseala loomisele kriipsu peale

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vaade ühele Astangu kinnistule, mille kaitse alla võtmise kohus tühistas.
Vaade ühele Astangu kinnistule, mille kaitse alla võtmise kohus tühistas. Foto: Mihkel Maripuu

Halduskohus tühistas osaliselt Tallinna linna otsuse luua eramaadele kohalik kaitseala, linn ei kavatse otsust edasi kaevata.

Linnavalitsuse plaani rajada Haaberstisse Astangu-Mäeküla kohalik looduskaitseala tabas ootamatu tagasilöök, kui halduskohus otsustas, et kaitseala loomise otsus tuleb ettevõtetele PKI OÜ ja Favorte kuuluvate kruntide osas tühistada.

Otsus pole veel jõustunud, kuid linnavõim teatas, et ei kaeba seda edasi. Ühte hagejat esindanud vandeadvokaat Mikk Lõhmus advokaadibüroost TGS Baltic selgitas, et kohus on üheselt välja toonud, et kohaliku kaitseala loomise haldusakt on õigusvastane, kuna sellel puuduvad igasugused põhjendused ja kaalutlused. «Kohus on öelnud, et linn oleks pidanud väga põhjalikult kaalutlema ja põhjendama, miks sellised piirangud minu kliendi kinnistutele peale pandi. Seda tehtud ei ole ja seda me oleme ka kohtus rõhutanud, et need on niivõrd olulised piirangud, mis kaitseala loomisega peale tulevad, et linn oleks pidanud seda väga põhjalikult põhjendama. Praegu ütles kohus väga üheselt, et see haldusakt tuleb tühistada minu kliendi kinnistute osas, mis jäid selle kaitseala piiridesse,» rääkis Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles