Järgmise viie aasta eurotoetused tulid põllumeestele koos 700 lehekülje selgitustega

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Ühise põllumajanduspoliitika strateegiakava tutvustav infopäev 7. detsembril Karksi-Nuias.
Ühise põllumajanduspoliitika strateegiakava tutvustav infopäev 7. detsembril Karksi-Nuias. Foto: Elmo Riig/Sakala

Maaeluministeeriumi tippametnikud tiirutasid eesotsas ministriga juba novembri keskpaigast Eestis ringi, et jutustada, mismoodi põllumehed järgmise aasta algusest oma eurotoetused kätte saavad. Eelviimane ELi ühise põllumajanduspoliitika strateegiakava tutvustus toimus Mulgimaa südames asuvas Karksi-Nuia kultuurimajas.

Osalejaid kogunes kultuurimaja saali viiekümne kanti, istuti vaikides ja kuulati ministeeriumi kabinettides ettevalmistatud ettekandeid. Mõtteid ja küsimusi saalist lennutati lavale pigem harva ning alles sõnavõttude vahele sätitud pauside ajal suheldi aktiivsemalt.

«See põllumajandus siin Mulgimaal on samasugune, nagu ta on mujalgi Eestis ja elu käib ju toetuste ümber,» andis Postimehele kohalikust elust ülevaate Ruukli mahetalu peremees Aarne Toomsalu. «Täiesti võimatu on asjaga tegeleda, kui neid toetusi ei saa. Ainult need aitavad vee peal hoida. Minul on näiteks kogu selle aasta maheteravili müümata, sest ei ole ostjaid. Eesti turul ammugi ei ole, aga nüüd ei ole ka Euroopas. Vili lihtsalt seisab.»

Kibedaks teeb Lõuna-Eesti mahetalunike meele ka see, et kokkuostjad panevad nii tavavilja kui mahevilja ühte kotti kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles